Evenimente care celebreaza Dragobetele si Martisorul si manifestari artistice, la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Dragobetele şi Mărţişorul îşi dau întâlnire, în această săptămână, la Iulius Mall Suceava. Târgul Mărţişorului debutează în aceeaşi zi cu sărbătoarea românească a iubirii. Meşterii populari din Bucovina expun spre vânzare, între 24 februarie şi 1 martie, mii de podoabe legate de şnurul alb împletit cu cel roşu. Decoraţiunile, care vestesc sosirea primăverii şi revenirea la viaţă a naturii, sunt confecţionate de meşteri cu tradiţie care îmbină ingenios tehnicile vechi cu ceramica, lutul, lemnul, textilele, vegetalele şi materialele noi, unele ecologice.

Dragobetele îi aşteaptă la Iulius Mall Suceava, tot miercuri, pe romanticii care păstrează sărbătoarea românească a iubirii. Printre surprize se numără răsfăţul românesc cu dulciuri produse de mărci autohtone, concursuri distractive, căsătorii pentru o zi cu certificate eliberate de “Starea Civilă Iulius Mall Suceava”, fotografii şi portrete ale amorezilor realizate de vestiţii graficieni Mihai Pînzaru PIM, Ovidiu Ambrozie Bortă (BOA) şi Alexandru Chifan. Aşadar, Iubeşte Româneşte de Dragobete, la Iulius Mall Suceava.

Tot de Dragobete, la parterul Iulius Mall Suceava, David Croitor îşi vernisează – la ora 13 – expoziţia cu 20 de picturi reprezentând peisaje de iarnă, urbane, de la Balcic şi flori. David Croitor este membru Tonitza Art Group, al Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornelor şi al Societăţii Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina.

În acelaşi registru al artelor vizuale, Iulius Mall Suceava găzduieşte o dublă expoziţie de pictură şi obiecte de artizanat ale Palatului Copiilor Suceava şi deţinuţilor din Penitenciarul Botoşani. Din seria culturală “Have a Prison Art Break”, cea de-a doua ediţie de la Iulius Mall – initulată “Fapt de primăvară” – va fi vernisată vineri, 26 februarie, la ora 14, la etajul centrului comercial. Evenimentul special celebrează atât sărbătoarea Mărţişorului, cât şi Ziua Internaţională a Femeii.

Între 27 februarie şi 1 martie, Iulius Mall Suceava găzduieşte a doua ediţie a Târgului de Produse Handmade, ediţia de Mărţişor. Artizanii handmade din Moldova expun colecţii impresionante de produse unicat, inedite, într-o cromatică variată, confecţionate din materiale în vogă, unele reciclate (eco-handmade). Bijuterii, accesorii, piese de decor, vestimentaţie şi marochinărie vor umple, şi de această dată, standurile expozanţilor. Unele produse au fost readuse în actualitate după ce au fost găsite chiar în lada de zestre a bunicelor.

Palatul Copiilor a pregătit Surprize de Mărţişor. Pe 28 februarie, pe scena de lângă food court-ul Almondo, micuţii vor susţine momente artistice cu trupe de dans modern şi vor urca pe podium într-o paradă de modă cu articole vestimentare pentru… păpuşi, realizate exclusiv de copii din materiale reciclabile.

Sâmbătă, 27 februarie, copiii care se plictisesc, care au părinţi fără timp sau bone părăsite de inspiraţie sunt aşteptaţi la un nou Atelier de Creaţie. Palatul Copiilor îi aşteaptă de la ora 12 cu idei, culori şi artă.

În aceeaşi zi, însă de la ora 17, ceainăria Librăriei Cărtureşti îi aşteaptă pe micii povestitori să le servească celor mari un meniu complet de copilărie savuroasă. Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!

Teatrul “Puppet” însufleţeşte marionetele la Iulius Mall Suceava şi în ultima zi a lunii februarie. Prichindeii sunt invitaţi la KidsLand, de la ora 12, să îşi vadă eroii preferaţi din poveştile populare şi din basme.

Până pe 29 martie, KidsLand Club premiază fiecare client care cumpără de minimum 40 lei din magazinele cu articole pentru copii. Răsplata: oră de joacă pentru micuţi la KidsLand.

Emisiunea Mall Mania a pregătit noi surprize plăcute pasionaţilor de shopping şi stil. Între acestea: cele mai bune oferte din magazinele Iulius Mall Suceava, reţeta săptămânii şi o retrospectivă a evenimentelor din centrul comercial. Mall Mania se difuzează săptămânal la trei posturi locale de televiziune.


Intră acum și în grupul de