Expoziție inedită la Muzeul de Istorie Suceava: Pe acoperișul României. Turismul montan și viața la munte, la începutul veacului trecut


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei și Muzeul Național Brukenthal invită publicul suceavean, în perioada 20 februarie – 20 martie 2021, la expoziția Pe acoperișul României. Turismul montan și viața la munte, la începutul veacului trecut, deschisă în Foaierul Muzeului de Istorie, str. Ștefan cel Mare 33, Suceava.

Expoziția dorește să fie o scurtă prezentare comparativă, între turismul montan și viața de zi cu zi a locuitorilor din zona de munte a României, în prima jumătate a secolului XX. 

Imaginile, atent selecționate, ne trimit cu gândul în timp și spațiu, pe muntele încă sălbatic și curat de la începutul veacului trecut. Ne transpun, cu ajutorul imaginației, în ghetele unui turist de atunci, aflat pe potecile din Ceahlău, Rarău, Herculane, Bicaz, unde, pe lângă minunatele peisaje, putem întâlni și locuitori ai acestor zone (aflați la muncile zilnice) și alți turiști. 

Fotografiile inedite, prezentate în cadrul expoziției, au fost prelucrate la atelierul fotografului sibian Emil Fischer, în prima jumătate a secolului XX și fac parte dintr-o colecție de peste 8.000 de piese (cu tematică variată), aflată astăzi în grija specialiștilor de la Muzeul Național Brukenthal. 


Intră acum și în grupul de