Artistul sucevean Sorin Baciu va face demonstratii de pictura cu aerograful la Romexpo


Intră acum și în grupul de

Artistul plastic sucevean Sorin Baciu, va picta cu aerograful în timpul unui workshop de aerografie, fiind unul dintre reprezentanţii nordului ţării la a V-a ediţie a evenimentului „4 Tunning Days”, care se va desfăşura în perioada 13-14 martie, sâmbată şi duminică, în Pavilionul Central de la Romexpo.

Alături de el vor fi prezenţi şi alţi aerograficieni din ţară, oferind vizitatorilor prilejul de a vedea pe viu această tehnică, care ia amploare şi devine tot mai cunoscută şi apreciată în România.

„Pictorul”, cum îi spun prietenii, consideră aerografia un mijloc de a sparge limitele de spaţiu ale artei, transformând lumea într-o mare sală de expoziţie accesibilă tuturor. „Posibilitatea tehnică de a picta pe orice suprafaţă, distruge condiţionările de spaţiu şi timp, întreg oraşul devenind un mare consumator de artă de fiecare dată când pe lângă oameni trece un automobil ori motocicletă pictată. Artistul plastic nu mai este constrâns de o sală de expoziţie”, spune Sorin Baciu.

Absolvent „Magna Cum Laudae” al Universităţii de Artă şi Design din Cluj, Sorin Baciu îşi apără numele căutând să aducă mereu câte ceva nou în picturile sale. De asemenea, artistul ne mai precizează că „arta este o stare de spirit atât în momentul facerii sale cât şi în cel în care este privită, iar pentru a crea o armonie compoziţională atunci când pictezi pe o maşină, spre exemplu, trebuie să se ţină cont de anatomia ei, de personalitatea pe care ţi-o insuflă designul ei.”


Intră acum și în grupul de