Intalnire cu scriitorul Vasile Ernu, la Suceava

Scriitorul basarabean Vasile Ernu se va întâlni vineri cu sucevenii, în cadrul dezbaterii „Născut în URSS”, care va avea loc la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, de la ora 16:00”. În cadrul manifestării vor fi prezentate, de asemenea, cărţile autorului : „Născut în URSS” şi „Ultimii eretici ai imperiului”.

Vasile Ernu a debutat cu volumul “Născut în URSS” (Polirom 2006, ediţia a II-a în 2007), care a fost publicat în anul 2007 şi la “Editura Ad Marginem” din Rusia. Cartea este în curs de apariţie la Editura “Akal” din Spania, “Editura Hacca” din Italia, “Editura KX – Critique & Humanism” din Bulgaria şi la Editura “L’Harmattan” din Ungaria.

Volumul a fost nominalizat la “Premiul de debut al revistei Cuvîntul”, “Premiul pentru Roman şi Memorialistică al revistei Observator cultural” şi “Premiul Opera Prima al Fundaţiei Anonimul”.

“Născut în URSS” a fost distins cu “Premiul pentru debut al României literare” şi cu “Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România”.

Acţiunea se înscrie în programul celei de a III-a ediţii a Festivalului „Basarabia”, organizat de GIRB şi prilejuit de aniversarea a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.