Lungu vrea ca si personalul contractual sa beneficieze de stimulente financiare temporare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Toţi angajaţii Primăriei ar trebui să beneficieze de stimulente financiare temporare nu numai funcţionarii publici, pentru că altfel se face discriminare între salariaţi, a declarat miercuri primarul Ion Lungu. El a spus într-o conferinţă de presă că în acest sens a transmis premierului Emil Boc o propunere de amendare a Legii salarizării unitare.

Edilul sucevean a arătat că ponderea personalului contractant într-o Primărie este mai mare decât cea a funcţionarilor publici şi că suplimentele financiare temporare, de până la 30 la sută din salariu, pot primi, potrivit actualelor prevederi legale, doar funcţionarii publici.

Lungu a arătat că salariaţii contractuali au cele mai mici venituri, exemplificând cu cei aproximativ două sute de angajaţi ai Direcţiei Domeniului Public care au salarii de aproximativ 600 de lei lunar, iar acestora nu li se pot plăti stimulente financiare temporare deşi, în unele cazuri, muncesc mai mult decât funcţionarii publici. El a menţionat că propunerea sa a fost preluată şi că aşteaptă ca legislaţia să fie modificată în acest sens. „În caz contrar, nu dăm suplimente financiare la nici o categorie de salariaţi”, a spus primarul, care a menţionat că un pentru un angajat contractual stimulentul ar putea fi de aproximativ 100 de lei.


Intră acum și în grupul de