Secretarul de stat in Ministerul Culturii, Vasile Timis, prezent la Suceava la vernisajul expozitiei Iosif Iser


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, însoţit de secretarul de stat în Ministerul Culturii Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Vasile Timiş, a participat joi seară la vernisajul expoziţiei de pictură Iosif Iser, de la Muzeul de Istorie din Suceava. La eveniment au mai luat parte şi pe deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Ilie, subprefectul Angela Zarojanu, directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu şi prof. Sorin Golda, preşedintele Comunităţii Evreilor din Suceava.

Oficialităţile s-au arătat încântate de manifestarea culturală găzduită de Muzeul de Istorie, expoziţia cu lucrările pictorului evreu Iosif Iser fiind una de excepţie, deoarece aceasta este prima expoziţie personală Iosif Iser organizată în România. Precizăm că la licitaţiile de profil, preţul unei lucrări semnate de apreciatul pictor pleacă de la valoarea 25.000 Euro.

Expoziţia a fost vernisată de criticul de artă ieşean Valentin Ciucă, care a subliniat faptul că “Iosif Iser este regal prin ţinuta aristocratică a lucrărilor sale”. Tot Valentin Ciucă a apreciat manifestarea ca fiind una “remarcabilă, un spectacol cultural în care emoţia circulă în voie”.

Criticul de artă i-a îndemnat pe dascălii suceveni să vină cu copiii la muzeu, pentru că această expozitie este una cu valoare de patrimoniu, care ar putea constitui pentru tineri un exemplu în ceea ce priveşte importanţa preţuirii patrimoniului românesc şi implicit a identităţii noastre culturale.

În cadrul expoziţiei, sunt prezentate publicului aproximativ 40 de tablouri monumentale, adunate de la muzee din Constanţa, Timişoara, Bacău, Suceava şi de la colecţionari particulari.

Prin această expoziţie, s-a dorit şi marcarea Paştelui evreiesc, o acţiune care tinde să se transforme în tradiţie la Suceava.

Evenimentul este circumscris manifestărilor incluse în programul “Paştele în Bucovina”.


Intră acum și în grupul de