Festivalul „Magic Fest”, la final


Intră acum și în grupul de

Festivalul de teatru în limba engleză Magic Fest se află în ultima zi de desfăşurare, când sunt programate în competiţie, pe scena de la Sala Dom Polski, trupele de teatru ale elevilor de gimnaziu din ţară şi din judeţ, dar şi festivitatea de premiere. Managerul artistic al Festivalului, prof. Camelia Butnaru, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, organizator al manifestării – a precizat că tot vineri, între pauzele reprezentaţiilor, elevii mici vor participa la o vânătoare de ouă („Egg haunting”), în parcul Şipote, unde vor încerca să găsească ascunse după tufişuri cât mai multe ouă de ciocolată.

Potrivit prof. Butnaru, sunt prezente în festival 11 trupe de liceu şi 3 trupe de gimnaziu din ţară şi judeţ, şi Trupa „Plejada”, cu elevi de gimnaziu, din Polonia, în premieră această a doua ediţie a festivalului având o tentă internaţională.
De la colegiul gazdă, participă The Knockers, trupa elevilor de liceu, şi The Pixies, cu elevi de gimnaziu, alături de “Shining Stars”, de la Şcoala generală nr. 9, Suceava “As we are” şi “Good morning”, de la Gura Humorului, şi “The” Gang din Liteni. În afară de cele de la Suceava, participă trupe din Bacău, Bucureşti, Timişoara, Turda, Botoşani.

„Marţi, miercuri şi joi au fost ateliere de teatru cu 14 studenţi de la UNATC, unde copiii învaţă teatru. Ei au avut marţi seara un spectacol de licenţă pentru regie, iar vineri, un alt spectacol de licenţă, dar pentru actorie. Din toate părţile am auzit că festivalul de anul acesta e mult mai bine organizat, copiii fiind mulţumiţi, iar ca şi calitate a trupelor este pe o treaptă în plus”, a spus Camelia Butnaru.

Juriul festivalului îl are ca preşedinte pe actorul Adrian Păduraru, iar membri pe Monica Ciuta, actriţă şi profesor la UNATC, Ciprian Ciuciu, actor la Teatrul din Oradea, Alexandru Pavel, care acum urmează un masterat în teatru.
Vor fi acordate foarte multe premii, constând în cărţi oferite de editurile Okian şi Fischer, şi tricouri personalizate, printre care premiul pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, premiul de debut, cel mai bun spectacol etc.
Festivalul are şi o revistă care a apărut în fiecare zi, intitulată Magic inFESTtation.


Intră acum și în grupul de