Informatii despre minoritati si patrimoniul acestora, in noua editie a buletinului „Patrimoniu 2010”


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Cultură şi Patrimoniu Naţional (DCPN) Suceava a scos de sub tipar noua ediţia a buletinului informativ „Patrimoniu 2010”, ce cuprinde şi informaţii detaliate privind minorităţile şi patrimoniul acestora. „Faţă de numărul precedent- 2009, noul buletin pune în valoare în cuvinte şi imagini şi patrimoniul minorităţilor naţionale, atât de important şi de reprezentativ pentru judeţul Suceava, cea mai mare parte reprezentând moştenirea Bucovinei istorice”, a declarat joi, directorul Direcţia de Cultură şi Patrimoniu Cultural Suceava, Daniel Hrenciuc.

Acesta a precizat că pe lângă informaţii a fost introdusă în buletin şi o hartă „ce combină traseele culturale cu cele turistice”. „Existenţa a 7 monumente UNESCO în judeţul nostru reprezintă o dovadă concretă, dar şi o obligaţie fermă în egală măsură, faţă de protejarea şi conservarea patrimoniului cultural naţional”, a subliniat Daniel Hrenciuc.

Şeful DCPN Suceava a mai adăugat că instituţia intenţionează să realizeze şi un „ghid al traseelor culturale”, odată ce contextul economic va permite acest lucru.


Intră acum și în grupul de