O ediție specială a evenimentului Seara de Poezie va fi organizată miercuri la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”: Se va lansa volumul de poezii „note din secolul kitsch” de Antonia Mihăilescu urmat de un spectacol poetic

Casa de Poezie Light of ink a anunțat că  miercuri, 19 mai 2021, începând cu ora 18.30, în sala Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, va organiza Seara de Poezie 6 (ediție specială), dedicată lansării volumului de poezii „note din secolul kitsch” de Antonia MIHĂILESCU.

Lansarea va fi urmată de un spectacol poetic participativ, intitulat “Ție ce păsări îți cântă”, în regia Antoniei MIHĂILESCU.

Distribuția: Alexandra ANTAL, Ioana Alberta DIMA, Mariana PALADI, Alin VOICU. Concept video: Radu MACARIE. Coordonator: Octavian JIGHIRGIU -Universitatea de Arte “George Enescu” Iași.

Invitații Serii sunt criticul literar Al. CISTELECAN & criticul literar Mircea A. DIACONU. Moderatorul Serii este Gheorghe CÎRSTIAN.

Antonia MIHĂILESCU s-a născut la 11 decembrie 1999, în Suceava. A absolvit Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. Este studentă în anul II la Facultatea de Teatru, Secţia Regie – Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Iaşi.

Membră a Casei de Poezie Light of ink.

Organizatoare în cadrul Maratonului de Poezie online şi al Festivalului Zile şi Seri de Literatură Doinaş SAD. A obţinut Premiul “Alexandru Mușina” pentru debut în poezie (2020). Alte premii: Premiul I la Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi” (2017), Premiul I la Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș” (2017), Premiul TRADEM la Concursul Național de Poezie TRADEM (2018), Premiul pentru cea mai bună piesă scurtă în cadrul Concursului Naţional de Dramaturgie „Matei Vişiniec” (2019), Premiul I la Concursul Național de Literatură „Rețeaua Literară” (2020). A publicat volumul de debut “note din secolul kitsch” (Editura Tracus Arte, redactor de carte: Teodor Dună, 2020). Volumul a fost nominalizat pentru Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, ediția 2021.

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului “Zilele Teatrului Matei Vișniec 2021”, care se desfășoară la Suceava în perioada 15-23 mai 2021.

loading...