Suceava are „Centru de noapte” pentru oamenii strazii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul zilei de marţi, în Suceava a avut loc deschiderea oficială a primului adăpost de noapte pentru persoanele nevoiaşe de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Lucrările la clădirea ridicată în cadrul Parohiei Sfânta Vineri Suceava s-au desfăşurat pe o perioadă mai îndelungată de timp, având în vedere că banii necesari realizării Centrului au fost de cele mai multe ori insuficienţi sau au ajuns mai greu.

Un vis împlinit pentru părintele Minu Mititelu care a transformat Parohia într-un adevărat centru de asistenţă socială, aici funcţionând deja un centru de zi pentru copii, o policlinică pentru persoanele în vârstă şi o cantină socială. “Chiar dacă a fost necesar un volum imens de muncă realizarea acestui Centru este ceva firesc pentru că trebuie să avem grijă şi de aceşti apropiaţi ai noştri”, a declarat la deschidere preotul Minu Mititelu, care a adăugat că “sunt mulţi celor cărora trebuie să le mulţumim pentru ajutor şi mai ales primăriei pentru că intenţii multe şi bune avem, dar nu putem de unii singuri, dorim să facem bine, dar avem nevoie de sprijin”.

“Centrul de noapte pentru persoanele fără adăpost” din cartierul George Enescu poate găzdui până la 150 de persoane în camere simple, duble sau cu mai multe paturi, dotate cu băi individuale, iar mâncarea se serveşte în sala de mese proprie prin grija cantinei cu care a fost dotat Centrul.

“Centrul de la Biserica Sf. Vineri este un obiectiv foarte important pentru comunitate dar trebuie să se înţeleagă foarte bine că nu este un azil, iar regulamentul spune că o persoană nu poate fi cazată pe o perioadă mai îndelungată de 7 zile în funcţie de numărul de locuri avute la dispoziţie”, a ţinut să precizeze primarul Ion Lungu.

Inaugurarea oficială a fost făcută după slujba de sfinţire efectuată de un sobor de preoţi condus de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Chiar în ziua deschiderii Centrului, pentru realizarea căruia doar Primăria a alocat suma de aproape 2 miliarde de lei vechi, aproape 30 de persoane au luat masa la noua cantină fiind serviţi de către angajaţii Asociaţiei “Lumină Lină” sub coordonarea căreia se afla activitatea unităţii.


Intră acum și în grupul de