Niculai Barbă anunță că CJ Suceava vrea să îmbunătățească formatul Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”, dar și să organizeze, zilnic, acțiuni culturale în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

CJ Suceava își propune să îmbunătățească formatul Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” care să se desfășoare anual în perioada 1-6 iunie, dar în același timp va organiza manifestări culturale zilnice în municipiul Suceava pentru a răspunde astfel așteptărilor publicului sucevean.

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a anunțat, duminică, la finalul ediției pilot a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” că de luni începe pregătirile pentru ediția din 2022 a festivalului.

El a spus că de mâine va începe discuțiile pentru constituirea unui grup de lucru care să pregătească ediția de anul viitor a festivalului, iar una din propuneri este ca în programul festivalului să fie introdus un concurs internațional de muzică de cameră într-un format unic în țară.

Niculai Barbă a declarat că una din propuneri este organizarea, anual, în perioada 1-6 iunie, a Zilelor Ciprian Porumbescu perioadă în care vor fi organizate concursuri muzicale cât și alte programe cultural- artistice, seminarii, dezbateri, activități care să evoce personalitatea compozitorului.

„Vom susține în continuare, prin acordarea de premii,  Concursul „Lira de Aur” care să fie inclus în festival la categoria concursurilor pentru tineri”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a mai arătat că arhitectura întregului program urmează să fie stabilită în funcție de propunerile pe care autoritățile județene le vor primi de la personalități culturale din țară și străinătate.

„Programul urmează să fie supus aprobării CJ Suceava”, a spus Barbă.

El a subliniat că autoritățile județene se pregătesc să organizeze aceste activități ca și cum restricțiile vor fi ridicate, urmând să fie recalibrate în funcție de situația de anul viitor.

Vicepreședintele CJ Suceava a mai spus că pe perioada festivalului, mai multe momente cultral artistice s-au desfășurat în aer liber în municipiul Suceava la bustul lui Ciprian Porumbescu și la foișorul din parcul central, iar publicul prezent și-a exprimat dorința ca asemenea evenimente să fie mai dese.

„Având în vedere reacțiile publicului ne-am decis să facem un proiect ca în fiecare zi să fie un moment artistic în municipiu”, a spus Barbă care a arătat că CJ Suceava va putea susține prin Centrul Cultural Bucovina, asemenea evenimente cu muzică de toate genurile, în special instrumentală, dar și teatru de păpuși.

El a arătat că este nevoie de o dezbatere în oraș pentru stabilirea unui program de evenimente și că sunt invitați să se asocieze în program și Universitatea „Ștefan cel Mare”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, dar și Teatrul Municipal „Matei Vișniec”.

Niculai Barbă a spus că evenimentele culturale se vor putea desfășura pe esplanada din centrul orașului, în foișorul Parcului Central, la Cetatea de Scaun, la Muzeul de Istorie, la Hanul Domnesc sau la Muzeul Satului Bucovinean.


Intră acum și în grupul de