Primaria comunei Cosna si-a inaugurat noul sediu


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de persoane au participat sâmbătă, 1 mai, la inaugurarea noului sediu al Primăriei comunei Coşna. La eveniment au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu, şi primarii comunelor sucevene Iacobeni, Dorna Candrenilor şi Poiana Stampei.

Potrivit lui Cadariu, investiţia a fost finalizată în mai puţin de un an, lucrările fiind începute în iulie 2009 şi au presupus reabilitarea, modernizarea şi extinderea fostului sediu al primăriei. „Practic, a fost dublată suprafaţa construită, de la 457 la 953 metri pătraţi, valoarea acestei investiţii fiind de aproximativ 16 miliarde lei vechi fără TVA”, a explicat vicepreşedintele CJ Suceava, care a precizat că fondurile au provenit exclusiv din bugetul propriu al acestei primării.

Cadariu a mai menţionat că în spaţiul suplimentar obţinut prin extinderea vechii clădiri vor funcţiona şi o secţie de Poliţie, un cabinet medical şi un dispensar sanitar – veterinar, urmând ca un spaţiu să fie destinat înfiinţării unei Agenţii bancare locale. „Este de apreciat realizarea echipei din cadrul primăriei Coşna, conduse de primarul Iliuţă Ivan, cu atât mai mult cu cât această comună este una dintre cele mai mici din judeţ, având aproximativ 1600 de locuitori. Acest sediu este reprezentativ atât pentru primăriile din zona Dornelor cât şi pentru celelalte administraţii locale din judeţul Suceava, putând cu uşurinţă deservi nevoile de funcţionare pentru o primărie de oraş sau chiar de municipiu”, a ţinut să sublinieze vicepreşedintele CJ Suceava, cu precizarea că aceasta este a doua mare investiţie din mandatul actualei conduceri a primăriei Coşna, având în vedere că, recent, au fost încheiate lucrările la sistemul de canalizare (reţele şi staţie de epurare), finanţate prin intermediul O.G. 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural.


Intră acum și în grupul de