Trupa Compact concerteaza la Suceava!


Intră acum și în grupul de

Fanii suceveni ai binecunoscutei trupe rock Compact vor avea parte joi seara, în data de 6 mai, de la ora 19:00, de un super concert, ce se va desfăşura pe scena Casei de Cultură din Suceava. În deschidere va evolua folk-istul Adrian Sărmăşan. Biletele la concert costă 40 lei iar studenţii, elevii şi pensionarii vor beneficia de o reducere de 10 lei, costul biletului fiind 30 lei.

Formaţia Compact a luat fiinţă în 1977, în Cluj-Napoca, având ca membri pe: Marius ‘Bubu’ Luca – chitară, voce; Cornel Moldovan – chitară, voce; Ladislau Balasz – tobe; Constantin Cămărăşan – chitară; Teo Peter – bas.

Prima apariţie discografică a avut loc în 1982, cu o jumătate de LP în seria “Formaţii rock” (discul nr.6) a Electrecordului. În 1985 apare primul LP semnat Compact, “Fata din vis” (Paul Ciuci-voce, chitară, Constantin Cămărăşan-chitară, Teo Peter-bass, Leluţ Vasilescu-tobe, Mircea Octavian Kiraly-clape), şi tot în acest an membrii grupului Compact participă la Festivalul Rock de la Dresda. Albumul “Fata din vis” a fost un real succes, piesa care a dat titlul albumului rămânând un mare hit până astăzi.

Istoria trupei este una lungă, cu multe evenimente importante iar Compact continuă să fie una dintre cele mai iubite trupe româneşti, cu o activitate artistică impresionantă şi cu piese care vor rămâne tot timpul nişte melodii de referinţă ale peisajului rock mioritic.


Intră acum și în grupul de