Zilele Scolii nr. 1 din Suceava, la a IV-a editie


Intră acum și în grupul de

Cea de a patra ediţie a “Zilelor Şcolii nr.1 Suceava” ce se desfăşoară, în perioada 6-8 mai, include competiţii sportive, concursuri de cultură generală, informatică, desene pe asfalt, colaje, caraoke, dezbateri, drumeţii, dar şi Concursul Interjudeţean de Matematică “Viitorii Olimpici” adresat elevilor claselor a IV a.

Directorul Şcolii nr. 1 Suceava, prof. Tamara Brutaru, a declarat, joi, că Zilele Şcolii se află la a patra ediţie şi sunt organizate cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport, Asociaţiei Judeţene “Sportul pentru toţi” şi al părinţilor elevilor unităţii de învăţământ. Brutaru a spus că în acest an elevii au ales activităţi propuse de cadrele didactice ale şcolii, cele mai multe opţiuni fiind pentru competiţiile sportive şi atelierul de creaţie.

“În programul Zilelor Şcolii am cuprins şi activităţi specifice părinţilor, respectiv un curs de formare pentru viitorii părinţi ai elevilor de clasa I ce-i are ca formatori pe profesorii Gabriela Mihai şi Mona Pricop, manifestări ce se vor încheia cu Concursul Interjudeţean de Matematică “Viitorii Olimpici” cu participarea elevilor de clasa a IV a din judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi şi Botoşani”, a spus Brutaru.

Ea a precizat că premierea tuturor activităţilor va avea loc în cursul zilei de sâmbătă.

Zilele Şcolii nr.1 Suceava au debutat cu activitatea “Primim oaspeţi” iniţiată de profesor Maricica Andronache în cadrul căreia preşcolari din grupa pregătitoare de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 Pinocchio s-au întâlnit cu elevii clasei a IV a C pentru a se familiariza cu viaţa de şcolar.

În cursul dimineţii de joi au fost incluse în program concursuri de role, biciclete, karaoke şi fotbal la care au participat elevii claselor a IV a A, B şi C coordonate de profesorii Maricica Andronache, Ovidiu Vranău şi Carmenica Giese , dar şi o întâlnire a părinţilor cu copiii clasei a II a B, în timp ce în cursul după-amiezii a fost prevăzută o activitate de consiliere a viitorilor părinţi ai căror copii vor intra în clasa I.

Ziua de vineri debutează cu o plimbare a elevilor din clasa I- a A în Parcul Central, dar şi cu un atelier de creaţie la care participă elevii din învăţământul primar. În program mai sunt incluse o tombolă de jucării, concursuri de şah, de fotbal, de handbal, de colaje, concursuri de cultură generală, dar şi de informatică, o paradă a ţinutelor intitulată “Am stilul meu”, vizite la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, activităţi cu temele “ Micii inventatori- cele mai reuşite experienţe”, “Suntem mici europeni- creativitate în domeniul informaticii” sau “Din lumea ştiinţei- curiozităţi”, “Atelierele Fanteziei”, drumeţie la Cetatea de Scaun, dezbateri şi întâlniri ale elevilor cu foşti absolvenţi ai şcolii.

În cursul zilei de sâmbătă se va desfăşura Concursul interjudeţean de matematică “Viitorii olimpici”, iar în cursul după-amiezii elevii claselor a VII a A şi a V a A vor participa la Festivalul de Teatru.


Intră acum și în grupul de