Concert de muzică populară și expoziții de Ziua Internațională a Iei, la Rădăuți. Programul evenimentelor


Intră acum și în grupul de

Primăria Rădăuți a anunțat că, în data de 24 iunie, va organiza o serie de evenimente cultural artistice, dedicate Zilei Internaționale a Iei, marcată din 2013 în peste 50 de țări și 300 de localități de pe șase continente.

„Rădăuțenii vor putea astfel vizita expoziția permanentă din cadrul Muzeului Etnografic Samuil și Eugenia Ioneț, unde vor putea admira diferite elemente ale portului popular, iar la ora 12:00, în aceeași locație, Aurica Taielup vernisează expoziția temporară Ziua Iei”, arată sursa citată.

De asemenea, Orchestra „Florile Bucovinei” a Casei de Cultură Rădăuți va susține un concert de muzică populară. Evenimentul va avea loc la statuia ecvestră din parcul Bogdan Vodă, începând cu ora 19:00.

Pe durata manifestării, dansatorii Ansamblului Folcloric „Florile Bucovinei” vor descrie publicului, elementele constitutive ale costumelor populare din diferite zone etnofolclorice ale țării.


„Veniți alături de noi, purtând o ie, pentru a menține împreună tradiția neamului Românesc!”, a îndemnat Primăria Rădăuți.

Evenimentele sunt organizate de Primăria, Consiliul Local, Casa de Cultură și Muzeul Etnografic din Rădăuți.


Intră acum și în grupul de