365 de caricaturiști din 64 de țări au participat la Expoziția-concurs de Grafică Satirică „Bucovina”. Cele mai bune lucrări vor putea fi admirate la Muzeul de Istorie Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovineia anunțat câștigătorii celei de a XV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică „Bucovina”. Totodată, pe 2 iulie, ora 12:00, în Foaierul expozițional al Muzeului de Istorie Suceava va avea loc vernisajul expoziției la care vor fi prezentate cele mai bune lucrări. Expoziția poate fi vizitată în perioada 2 iulie – 31 august 2021.

Ediția a XV-a s-a bucurat de o largă participare internațională, în concurs înscriindu-se 365 caricaturiști cu 1.076 de lucrări, din 64 de țări.

Chiar de la început, de la primele ediții, această competiție a crescut în numărul de participanți și valoare, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume, ajungându-se la această ediție, la cea mai bună participare de până acum.

Juriul expoziției, format din caricaturiștii Mihai Pânzaru PIM, George Licurici şi Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, a selectat caricaturile cele mai bune pentru Expoziția Internațională de Grafică Satirică „Bucovina”, precum și lucrările premiate din acest an. 

Premianții din 2021 sunt:

  1. Premiul „Bucovina” – VALERII MOMOT – Ucraina – 500 Euro şi diplomă;
  2. Premiul I – SERGEY SICHENKO – Israel – 400 Euro şi diplomă;
  3. Premiul II – VALENTIN  GEORGIEV – Bulgaria – 300 Euro şi diplomă;
  4. Premiul III – MARCO DE ANGELIS – Italia – 100 Euro şi diplomă;
  5. Premiul Special – OLEG GUTSOL – Belarus – diplomă;
  6. Premiul Special – EVŽEN DAVID – Cehia –  diplomă;
  7. Premiul Special – YANG  LIJIE – China – diplomă;
  8. Premiul Special – ALI FARIDEARDPOUR – Iran – diplomă;
  9. Premiul Special – ALEXANDRU BARTFELD – Israel – diplomă;
  10. Premiul Special – GABRIELE CORVI – Italia – diplomă;
  11. Premiul Special – ANNEKE VAN STEIJN – Olanda – diplomă;
  12. Premiul Special – GELU PASCAL – Romania – diplomă;
  13. Premiul Special – KONSTANTIN KAZANCHEV – Ucraina – diplomă;
  14. Premiul Special – LEONID STOROSHUK – Ucraina – diplomă.

Nominalizați pentru premii au fost și artiștii: Osvaldo Rugani – Argentina, Luc Vernimmen – Belgia, Shenying Sun – China, Slobodan Butir – Croţia, Bernard Bouton – Franţa, Jitet Kustana – Indonezia, Aliyeh Mazaheri – Iran, Ilya Katz – Israel, Grama Liviu – România, Marian Avramescu – România, Pamfil Horodnic – România, Viacheslav Shilov – Rusia, Alexander Dubovsky – Ucraina, Fedko Serhii – Ucraina, Oleg Loktiev – Ucraina, Vladimir Kazanevsky – Ucraina, Leslie Ricciardi – Uruguay.


Intră acum și în grupul de