365 de caricaturiști din 64 de țări au participat la Expoziția-concurs de Grafică Satirică „Bucovina”. Cele mai bune lucrări vor putea fi admirate la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Național al Bucovineia anunțat câștigătorii celei de a XV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică „Bucovina”. Totodată, pe 2 iulie, ora 12:00, în Foaierul expozițional al Muzeului de Istorie Suceava va avea loc vernisajul expoziției la care vor fi prezentate cele mai bune lucrări. Expoziția poate fi vizitată în perioada 2 iulie – 31 august 2021.

Ediția a XV-a s-a bucurat de o largă participare internațională, în concurs înscriindu-se 365 caricaturiști cu 1.076 de lucrări, din 64 de țări.

Chiar de la început, de la primele ediții, această competiție a crescut în numărul de participanți și valoare, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume, ajungându-se la această ediție, la cea mai bună participare de până acum.

Juriul expoziției, format din caricaturiștii Mihai Pânzaru PIM, George Licurici şi Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, a selectat caricaturile cele mai bune pentru Expoziția Internațională de Grafică Satirică „Bucovina”, precum și lucrările premiate din acest an. 

Premianții din 2021 sunt:

 1. Premiul „Bucovina” – VALERII MOMOT – Ucraina – 500 Euro şi diplomă;
 2. Premiul I – SERGEY SICHENKO – Israel – 400 Euro şi diplomă;
 3. Premiul II – VALENTIN  GEORGIEV – Bulgaria – 300 Euro şi diplomă;
 4. Premiul III – MARCO DE ANGELIS – Italia – 100 Euro şi diplomă;
 5. Premiul Special – OLEG GUTSOL – Belarus – diplomă;
 6. Premiul Special – EVŽEN DAVID – Cehia –  diplomă;
 7. Premiul Special – YANG  LIJIE – China – diplomă;
 8. Premiul Special – ALI FARIDEARDPOUR – Iran – diplomă;
 9. Premiul Special – ALEXANDRU BARTFELD – Israel – diplomă;
 10. Premiul Special – GABRIELE CORVI – Italia – diplomă;
 11. Premiul Special – ANNEKE VAN STEIJN – Olanda – diplomă;
 12. Premiul Special – GELU PASCAL – Romania – diplomă;
 13. Premiul Special – KONSTANTIN KAZANCHEV – Ucraina – diplomă;
 14. Premiul Special – LEONID STOROSHUK – Ucraina – diplomă.

Nominalizați pentru premii au fost și artiștii: Osvaldo Rugani – Argentina, Luc Vernimmen – Belgia, Shenying Sun – China, Slobodan Butir – Croţia, Bernard Bouton – Franţa, Jitet Kustana – Indonezia, Aliyeh Mazaheri – Iran, Ilya Katz – Israel, Grama Liviu – România, Marian Avramescu – România, Pamfil Horodnic – România, Viacheslav Shilov – Rusia, Alexander Dubovsky – Ucraina, Fedko Serhii – Ucraina, Oleg Loktiev – Ucraina, Vladimir Kazanevsky – Ucraina, Leslie Ricciardi – Uruguay.

loading...