Festivalul Filmului Francez în Bucovina se va desfășura de joi până duminică în Auditoriumul ”Joseph Schmidt”


Intră acum și în grupul de

Festivalul Filmului Francez (FFF) din România celebrează anul acesta 25 de ani de existență. 12 orașe din țară: București, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș și Suceava, vor primi, în perioada 1 – 11 iulie, proiecții ce vor avea loc în săli de cinema sau spații culturale și în aer liber, cu respectarea normelor sanitare care să garanteze siguranța spectatorilor, dar și online, pentru prima dată în istoria festivalului.

La Suceava, între 1 și 4 iulie, va avea loc cea de a treia ediție a FFF în Bucovina. Auditoriumul „Joseph Schmidt” va găzdui evenimentul, îmbogățit cantitativ, cu câte două filme în fiecare seară.

Organizatorii serilor de film francez la Suceava sunt: Institutul Francez din România, Alianța Franceză din Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Casa de Cultură a Studenților.

Ecuația care stă la baza selecției de film este 25=5×5: 5 secțiuni cu câte 5 filme fiecare, pentru a marca 25 de ediții ale celui mai longeviv festival din România dedicat unei cinematografii naționale.

Programul Festivalului Filmului Francez la Suceava va fi următorul:

–              joi, 1 iulie, ora 2000, filmul Antoinette dans les Cévennes, categoria Panorama;

–              vineri, 2 iulie, ora 1830 – L´Argent (introdus de Corneliu Porumboiu); la ora 2000 – Le Discours (la categoria Panorama);

–              sâmbătă, 3 iulie, ora 1800: Les deux amis (la categoria Le Meilleur); ora 2030 – lungmetrajul, Au nom de la Terre;

–              duminică, 4 iulie, ora 1800 – Hippocrate (categoria Le Meilleur) și la 2030 – Van Gogh (categoria Carte Blanche).

Toate filmele sunt în limba franceză, subtitrate în română. Intrarea este liberă.


Intră acum și în grupul de