După ce a mimat că modernizarea Parcului Șipote va fi realizată de o comisie de specialiști, Ion Lungu a preluat abil proiectul și va face cum știe el


Intră acum și în grupul de

După aproximativ două ore de discuții în Consiliul Local, mult contestatul subiect al Parcului Șipote  revine în mâinile primarului Ion Lungu care „l-a pierdut” o scurtă perioadă în brațele Comisiei tehnice constituită pentru stabilirea temei de proiect și care a crezut că poate fi autonomă și să ceară concurs de proiecte.

În cadrul ședinței s-a constatat că primarul Ion Lungu are în continuare o capacitate de zăpăcire a consilierilor locali care, din rațiuni de apartenență politică, nu au reușit să se coordoneze în acțiune.

Poziționat la primul punct pe ordinea de zi suplimentară, subiectul Parcului Șipote a suscitat și ”resuscitat” din nou unele discuții între partidele din Consiliul Local Suceava.

Primul care a venit cu un amendament prin care să fie stipulat clar că sucevenii vor un concurs de proiecte care să ofere cea mai bună soluție pentru amenajarea acestui parc a fost consilierul USR Dan Nichiforel.

El a fost combătut însă de consilierul Pro România Radu Pricope care, uzând de un amestec de termeni juridici și administrativi, a susținut, indirect proiectul prezentat de Ion Lungu, respectiv introducerea unui termen până la care Comisia să vină cu o temă de proiect.

Chiar primarul Ion Lungu a spus că această Comisie tărăgănează lucrurile, că arhitecta Sînziana Râșca se erijează în reprezentantul comisiei și că nu înțelege să facă pe placul celor de pe Facebook.

El le-a transmis consilierilor locali că, spre deosebire de societatea civilă și de cei numiți în comisie, el are în spate votul sucevenilor și că își asumă acest proiect.

Este interesant de menționat că din nou s-a discutat despre proiectul de amenajare a Parcului Șipote în lipsa unor reprezentanți ai Comisiei tehnice de stabilire a temei de proiectare, Ion Lungu arătând că măsurile de protecție sanitară nu permit un număr mai mare de 30 de persoane în sală, fără însă să spună care sunt restricțiile legale în domeniu.

Completările și comentariile aduse de Adrian Arămescu, Președintele de ședință, sunt uneori halucinate: ”Dacă nu mai pot acești arhitecți de dragul sucevenilor, să vin cu tema de proiectare cât mai repede, adică să se joace mai repede cu jucaria.”

De remarcat în ședința de astăzi a fost punctul de vedere transmis de consilieri PMP prin liderul de grup Anca Gâtlan care s-a pronunțat pentru un concurs de soluții și că e nevoie de un proiect de hotărâre bine întocmit. Ea a cerut retragerea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi, dar fără succes.

Cei din grupul PSD au intervenit abia spre finalul dezbaterii. Consilierul local Dan Ioan Cușnir l-a acuzat pe primarul Ion Lungu că a creat confuzie prin poziționarea încă de la început împotriva concursului de soluții, iar consilierul Gabriel Buciac a propus un amendament prin care a încercat să se asigure că va exista un concurs de soluții.

Acest amendament a fost respins, iar consilierul PSD a propus un amendament comun cu grupul USR prin care s-a încercat stabilirea prin hotărâre de concursului de soluții, dar a fost și acesta respins cu 12 voturi.

În concluzie, proiectul de hotărâre propus de primar a trecut fără să fie admis niciun amendament, astfel că până în 16 august va trebui stabilită tema de proiect.

Ion Lungu chiar a promis că în zilele următoare va exista și o întâlnire și cu reprezentanții comisiei tehnice.

Soarta Parcului Șipote, proiect care putea deveni unul de succes printr-un concurs de proiecte, este deja pecetluită. De ce? Pentru că întotdeauna, interesul personal sau de grup primează în fața celui al comunității.


Intră acum și în grupul de