O noua editie „Falticeni – mon amour”

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Primăria Municipiului Fălticeni organizează pentru publicul iubitor de cultură, vineri, 14 mai 2010, ora 18, o nouă întâlnire cu prozatorul şi promotorul cultural Grigore Ilisei. Evenimentul este dedicat reeditării a două dintre cărţile scriitorului: „Fălticeni – mon amour” şi „Octavia”.

Ediţia a doua a volumului de proză scurtă „Fălticeni – mon amour”, scris de Grigore Ilisei în colaborare cu Paul Miron, a apărut la Editura „Dana Art”, şi va fi relansată în prezenţa pictorului Dan Hatmanu, ilustrator al cărţii.

Cartea prezintă atmosfera de altădată a Fălticeniului, oraş care i-a dat culturii româneşti pe Sadoveanu, Lovinescu, Labiş, Anton Holban, Horia si Vasile Lovinescu. În anul lansării, 1996, cartea a primit Premiul „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”, la Salonul de Carte Românească, organizat la Iaşi.

După 24 de ani, cititorii lui Grigore Ilisei se vor bucura şi de apariţia într-o nouă ediţie, a doua, a romanului „Octavia”, tipărit la Editura „Feed – Back”.
Evenimentul de la Fălticeni va fi moderat de prof. univ. Dr. Liviu Leonte şi poetul Daniel Corbu, director adjunct al Muzeului Literaturii Române din Iaşi.