Saptamana plina de evenimente, la Iulius Mall Suceava

Expoziţii de artă vizuală, competiţii pentru prichindei şi pentru cei mari, cadouri de onomastică, târg cu podoabe, o fascinantă întâlnire cu copilăria şi o campanie legată de nutriţie, acestea sunt evenimentele săptămânii pregătite de Iulius Mall Suceava.

Dacă este marţi sau joi, atunci se joacă table în Iulius Mall. Clubul Sportiv „Nord Arena” şi Direcţia pentru Sport Suceava caută, până pe 15 iulie 2010, cei mai norocoşi şi buni strategi. „Campionatul Judeţean de Table” a pus în joc premii de sute de lei. Înscrierile se fac în aceleaşi zile, de la ora 16, iar zarurile se aruncă o oră mai târziu.

Vineri, 21 mai, clienţii care îşi aniversează ziua numelui sunt aşteptaţi la Centrul Info pentru un dar din suflet. De „Sfinţii Constantin şi Elena”, Iulius Mall Suceava le oferă şampanie pentru a sărbători alături de cei dragi.

Sportacus şi Ştefania vin din „Orăşelul Leneş” la Iulius Mall Suceava. Turneul naţional „Fii activ cu Sportacus!”, demarat de Gazeta Sporturilor, continuă sâmbătă şi duminică, 22 şi 23 mai, de la ora 12, cu spectacole live dedicate celor mici, interactive. La KidsLand, Sportacus şi Ştefania vin plini de energie să înveţe copii să aleagă un mod sănătos de viaţă şi să facă sport pentru dezvoltarea armonioasă. La cele două întâlniri sunt aşteptaţi copiii care îndrăgesc aventurile palpitante şi personajele din filmul „Orăşelul Leneş”, care iubesc sportul sau au ca deviză: „Fructele şi legumele sunt bomboanele sport”. Intrarea este gratuită.

Tot sâmbătă şi duminică, artizanii se întâlnesc din nou cu pasionaţii genului din Bucovina. Podoabe, genţi, accesorii şi chiar obiecte mici de decor, unicate, sunt meşterite exclusiv de mână, din materiale ecologice sau cu consum redus de energie. Piese de rezistenţă la Târgul de Obiecte Handmade au devenit cerceii, inelele, broşele, diademele şi colierele croşetate din bumbac colorat sau cele din împletituri de cânepă, căutate fiind şi cele realizate din lemn, cupru sau materiale reciclabile: ghinde, fistic, alune de pământ, conuri de brad etc.

Deja tradiţie, Librăria Cărtureşti îi găzduieşte pe micii şi talentaţii povestitori în fiecare sâmbătă. Pe 22 mai, de la ora 17, adulţii sunt poftiţi să servească un meniu complet de copilărie savuroasă. Dacă „Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”.

Până duminică, rămân expuse şi picturile artistei Doina Vianora Catargiu, aduse în Iulius Mall cu sprijinul Societăţii Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina, Cenaclului de Artă Plastică „Dimitrie Loghin” Suceava şi Asociaţiei Culturale Româno-Franceze „Nova Bucovina”.

„Află-ţi greutatea ideală!” la Centrofarm. Până la sfârşitul lunii iunie, specialişti în nutriţie şi boli cauzate de obezitate vor testa gratuit clienţii Iulius Mall Suceava pentru a le determina Indicele de Masă Corporală. De luni până sâmbătă, între orele 16 şi 20, persoanele interesate pot primi consiliere gratuită, materiale documentare şi sfaturi adecvate eventualelor probleme de sănătate depistate. Greutatea influenţează sănătatea, de accea Centrofarm se dedică informării, educării şi responsabilizării populaţiei. România ocupă un îngrijorător loc 3 în Uniunea Europeană în privinţa numărului de persoane afectate de obezitate.