Sucevenii au fost cuceriti de „Copiii razboiului”


Intră acum și în grupul de

„Copiii războiului – Afganistan” este denumirea expoziţiei de fotografie care i-a cucerit pe suceveni. Găzduită de Iulius Mall, expoziţia este semnată de jurnalistul Florin Ghioca şi oferă publicului 25 de imagini care ilustrează tragicul conflict armat, prin intermediul unor portrete de copii afgani. Cei care încă nu au vizitat expoziţia o pot face pâna duminică, 23 mai fiind ultima zi în care lucrările vor mai putea fi vizionate.

Impresionaţi de imaginea tragică a conflictului armat, sucevenii au vizitat în număr impresionant colecţia foto. Chipurile micuţilor au fost imortalizate în patru călătorii cu prilejul unei campanii umanitare fără precedent. Încurajat de succesul expoziţiei de la Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde au venit mii de vizitatori, Florin Ghioca a ales Suceava pentru a-şi prezenta lucrările.

Expoziţia este cu vânzare, iar suma obţinută va fi folosită, în această vară, într-o nouă campanie umanitară, pentru achiziţia de hăinuţe, jucării şi alimente destinate copiilor victime ale războiului.

„Voi reveni în cele mai sărace şi mai periculoase zone de conflict din lume, acolo unde probabil nimeni nu vrea să ajungă doar pentru a ajuta nişte copii (…) Este de ajuns să îi priveşti în ochi şi să vrei să îi ajuţi”, a afirmat autorul expoziţiei. Preţul fotografiilor, imprimate pe pânză şi în formate medii sau mari, oscilează între 200 şi 400 lei. „Cu aceşti bani putem hrăni o familie afgană timp de o lună”, a adăugat Florin Ghioca.


Intră acum și în grupul de