Campania „Animalul meu de companie – O poveste de iubire” se apropie de final


Intră acum și în grupul de

Campania şi concursul de creaţie literară “Animalul meu de companie – O poveste de iubire” se apropie de final. Până în data de 30 mai a.c. doritorii mai pot trimite lucrările care vor intra în concurs şi vor fi jurizate.

Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Suceava şi Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” au lansat campania şi concursul de creaţie literară sub genericul “Animalul meu de companie – O poveste de iubire”. Finala manifestării concurenţiale va avea loc în data de 1 iunie.

Potrivit organizatorilor,premiile şi menţiunile oferite pentru cele mai bune creaţii vor consta in pachete de cărţi, diplome, abonamente pentru toată familia la bibliotecă şi serviciile ei, premii surpriză din partea unor asociaţii pentru animale, cabinete veterinare, edituri, librării şi case de discuri, precum şi bani:

Premiul Special al Juriului: 500 RON.
Premiul I: 400 RON.
Premiul al II-lea: 300 RON.
Premiul al III-lea: 200 RON.

Campania are menirea să sensibilizeze cetăţenii faţă de soarta animalelor abandonate şi să creeze atitudini de implicare şi de responsabilitate a cetăţenilor pentru destinul fiinţelor umane şi al animalelor, oferind mărturii despre binefacerile adopţiei de animale. În raport cu creșterea fără precedent a numărului de ființe abandonate și nefericite în oraș, această campanie atrage atenția asupra faptului că și adopțiile sunt o soluție pentru a rezolva problema actuală, care neliniștește deopotrivă edilii, iubitorii de animale, locuitorii orașelor, precum și cetățenii obișnuiți.

Mai ales copiii şi tinerii, dar în fapt toţi cetăţenii responsabili, care au deja un animal de companie sau se implică prin adopţie în salvarea animalelor fără stăpân, sunt stimulaţi, prin această campanie şi prin acest concurs, să scrie despre povestea animalului lor şi a binefacerilor obţinute astfel în familie (mai multă armonie, mai mult echilibru, mai multă iubire şi înţelegere, mai puţină boală şi mai puţine efecte negative morale şi psihice).

Campania şi concursul se vor încheia în ziua de 1 Iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, când va avea loc:
1. gala de premiere a câştigătorilor.
2. lecturi publice din scrierile autorilor participanţi la concurs.
3. editarea ulterioară a unui site de creație și imagine, precum și a unui volum cu aceste scrieri şi cu fotografii ale animalelor de companie. Ulterior, creațiile vor fi prezentate în şcoli şi instituţii.
4. un eveniment de prezentare publică a animalelor din adăposturi, sau din case particulare, în vederea stimulării interesului pentru adopţii.

Evenimentul s-a lansat şii a făcut parte şi din calendarul de evenimente aparţinând „Festivalului Primăvara Poeţilor” – Le Printemps des Poètes, Ediţia 2010, coordonat şi în acest an la Suceava de Angela Furtună cu participarea Bibliotecii Bucovinei.

Campania va fi susţinută, împreună cu Filiala Iași a Uniunii SCriitorilor din România, şi prin evenimente publice de lectură din marea creaţie literară dedicată lumii de scriitori care s-au aplecat asupra subiectelor ce tratează legătura dintre om şi viaţa animalelor, mediu și armonie spirituală.

Lucrările se primesc pe adresa: [email protected], telefon 0230 530 798, int.23, sau la sediul bibliotecii, Corp B, etaj I.


Intră acum și în grupul de