Reduceri de cheltuieli cu 20% la DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

După ce săptămâna trecută Ministerul Sănătăţii anunţa că zilele acestea va fi elaborat un Ordin al ministrului Sănătăţii prin care vor fi reduse structurile organizatorice ale DSP-urilor judeţene de la 5 funcţii la 3 funcţii, astfel vor dispărea două funcţii de adjuncţi, acum se reduc şi cheltuielile. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a primit un ordin de ministru prin care a fost somată să-şi reducă cheltuielile de întreţinere şi funcţionare cu 20%.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, bioing. medical Adrian Popescu, a declarat joi, că economiile ce urmează să fie făcute la buget vor afecta activitatea instituţiei, în condiţiile în care sumele alocate în acest an pentru întreţinere şi funcţionare erau şi aşa mici.

„Bugetul pe 2010 la acest capitol este de 799 mii lei. Acest ordin ne obligă să strângem cureaua la carburanţi, reparaţii auto, curent, pază, comunicaţii. Directorul economic urmează să analizeze situaţia şi să vadă exact de unde se poate tăia şi cât, astfel încât activitatea instituţiei să se poată desfăşura totuşi în condiţii normale”, a spus Adrian Popescu.

Cât priveşte cele două posturi de adjuncţi ce vor dispărea, Ludovic Abiţei, director coordonator adjunct pentru control în sănătate publică a menţionat că serviciile vor fi comasate între ele. Astfel acestea vor avea un director şi un adjunct, însă se aşteaptă precizări concrete.

Funcţia de director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava este deţinută de dr. Alexandru Lăzăreanu, în urma concursului câştigat în primăvara anului trecut.

Tot prin concurs au fost admişi, în luna mai 2009, Marinela Grădinaru pentru postul de director coordonator adjunct pentru sănătate publică şi programe, dr. Ludovic Abiţei, pentru postul de director coordonator adjunct pentru control în sănătate publică şi Firuţa Bosancu pentru funcţia de director coordonator adjunct financiar-contabil.
Pe postul de director coordonator adjunct asistenţă medicală a fost admisă Liliana Grădinaru, la un concurs ulterior, iniţial neexistând nici un candidat.


Intră acum și în grupul de