Concursul „Animalul meu de companie – O poveste de iubire”, a ajuns la final


Intră acum și în grupul de

Campania şi concursul de creaţie literară “Animalul meu de companie – O poveste de iubire” se va finaliza marţi, pe data de 1 iunie, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Copilului”, printr-un Media-Show şi un Workshop, dar şi prin Gala extraordinară de premiere. Programul va avea loc în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei, la ora 11:00.

Potrivit organizatorilor, la concurs au participat în jur de 300 de concurenţi de limbă română, din Suceava şi Bucovina, dar şi din alte localităţi situate în România, precum şi din cadrul comunităţilor româneşti din străinătate, din Canada, Statele Unite, Italia, Franţa, Israel, Olanda, Australia etc.

Această campanie a avut drept scop să influenţeze şi să îmbunătăţească atitudinea faţă de fiinţele vii vulnerabile, fie ele animale sau oameni defavorizaţi, alături de care trăim în aceeaşi societate.

Evenimentul a fost lansat la începutul primăverii anului 2010 şi a făcut parte din calendarul de evenimente aparţinând „Festivalului Primăvara Poeţilor – Le Printemps des Poètes, Ediţia 2010”, coordonat şi în acest an la Suceava de scriitoarea Angela Furtună.

Gala extraordinară de marţi ,1 iunie, va fi, potrivit Angelei Furtună, nu numai o celebrare a civilităţii şi creativităţii, dar şi o celebrare a Francofoniei.

Organizatorii acestui eveniment au fost Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei şi Primăria Suceava.

„Un animal de companie este – precum un om nobil -, un suflet de prieten adevărat, unic şi devotat.
Respectaţi-l! Iubiţi-l!”


Intră acum și în grupul de