Maraton de piese de teatru la Ipotesti


Intră acum și în grupul de

La Ipoteşti, în sala de festivităţi a comunei, săptămâna această s-a desfăşurat concursul „Poftiţi la teatru!”, concurs care s-a adresat preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial. Potrivit artistului George Ostafi Ost. membru al Juriului, proiectul a urmărit sensibilizarea copilului faţă de teatru, muzică, artă decorativă şi design.

La concurs au participat 25 de şcoli din întreg judeţul Suceava, începând cu cei mici de la grădiniţă până la clasa a VIII-a. Ziua concursului a fost un adevărat maraton, juriul şi spectatorii vizionând 32 de piese diverse, începând cu scenete, parodii, monologuri, dramatizări până la creaţii proprii.

Juriul a fost compus din Brînduşa Dăscălescu – preşedintele Companiei Teatrale Bucovina, George Ostafi-Ost -artist plastic, reprezentantul Compexului Muzeal Bucovina, profesori ai Şcolii Ipoteşti şi eleva Colegiului Naţional „Petru Rareş”, Emima Reguş.

În urma deliberării, Trofeul „Poftiţi la Teatru” a fost acordat Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 2 Bogdăneşti care a încântat juriul şi spectatorii cu piesa „Soacra cu trei nurori”, îndrumător înv. Costân Ion.

Premiul I a fost obţinut, la preşcolari, de Grădiniţa cu Program Normal (G.P.N.) Păltinoasa, cu piesa „Pielea de măgar”, îndrumători ed. Carpiuc Angela şi ed. Carpiuc Valerica, la ciclul primar, de Şcoala cu clasele I-VIII „Vasile Tomegea”, Boroaia, cu piesa „Iedul cu trei capre” îndrumător înv. Onisie Niculina, iar la gimnaziu de Şcoala cu clasele I-VIII Plopeni, cu sceneta „O lecţie de viaţă”, îndrumător prof. Zettel Nicoleta.

Apreciaţi au fost şi preşcolarii de la Grădiniţa cu Prolgram Prelungit (G.P.P.) „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, elevii de la Şcoala cu clasele I-IV Tişăuti şi elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Vasile Tomegea”, Boroaia, care au obţinut premiul II.

S-au bucurat de rezultatele muncii lor şi copii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 10 Suceava, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 „Mihai Eminescu”, Rădăuţi care au ocupat locul III.

Juriul a mai acordat şi o serie de premii speciale.


Intră acum și în grupul de