Concursul de desene „Vis de copil in casa bunicilor” stimuleaza cunoasterea si aprecierea culturii populare


Intră acum și în grupul de

Complexul Muzeal Bucovina promovează prin proiectele sale educaţionale cunoaşterea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional de către elevi. Una dintre aceste astfel de manifestări este concursul de desene „Vis de copil în casa bunicilor”, aflată la a XIV-a ediţie. Anual, sunt propuse elevilor teme care să le formeze cunoştinţele despre cultura populară, să le stimuleze imaginaţia şi aprecierea valorilor tradiţionale.

În fiecare an profesorii de specialitate şi învăţătorii sunt implicaţi în abordarea acestor teme la orele de curs, elevii reuşind să surprindă juriul cu desene deosebite.

În acest an tema concursului a fost „Motive cosmice în arta populară” , manifestarea bucurându-se de un număr de 170 de elevi participanţi.

Juriul a fost format din profesori de specialitate şi muzeografi ai Complexului Muzeal Bucovina. Comisia de jurizare a acordat premii şi menţiuni pe categorii de vârstă.

Astfel, la clasele I-IV s-au acordat 3 premii şi 3 menţiuni. Pentru clasele V-VIII s-au acordat 4 premii şi 3 menţiuni.

Vernisajul expoziţiei şi premierea participanţilor la concurs se vor desfăşura vineri, 4 iunie 2010, de la ora 13:00, la Muzeul Satului Bucovinean. Tot vineri va avea loc un spectacol susţinut de elevii de la Palatul Copiilor din Suceava.


Intră acum și în grupul de