Grigore Lese va canta cu 20 de tarafuri si fanfare la Muzeul Satului Bucovinean (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Iubitorii de muzică folclorică autentică sunt aşteptaţi în perioada 25-27 iunie, la Muzeul Satului Bucovinean din cadrul Complexului Muzeal Bucovina” (CMB) Suceava la Festivalul „Tarafuri şi Fanfare”.

Directorul CMB Suceava, Emil Ursu, a informat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la manifestare sunt invitate 20 de formaţii, lăutari din toată ţara, bătrâni muzicanţi, tarafuri, instrumentişti, gurişti, dănţăuşi.

„Primele două ediţii au avut loc la Bucureşti, la Muzeul satului, a treia ediţie la Sibiu, iar ediţia din acest an am reuşit să o aducem la Suceava. Va fi ascultată muzică autentică, artiştii având vârste de peste 60-70 de ani, ce au avut legătură cu perioada interbelică”, a declarat Emil Ursu.

Potrivit directorului CMB, acesta este „un festival din păcate de criză, dar important”. „Am fost obligaţi să renunţăm la 5 formaţii, patru din cauza crizei, iar la al cincilea, din păcate a decedat conducătorul grupului, căci aşa cum am spus sunt în vârstă”, a subliniat Ursu.

Selecţia participanţilor a fost făcută de maestrul Grigore Leşe care este anfitrionul manifestării. „Grigore Leşe va cânta cu fiecare în parte” a arătat Emil Ursu.
Vor fi prezente tarafurile din Sângiorz, Topliţa, banda lui Alită Piţigoi, Mambo Siria, Trei Parale, fanfare din Bucovina, muzicanţi din Timocul Bulgăresc şi mulţi alţii.

Festivalul are o finanţare de 36.000 lei, din care 10.000 lei este alocată de Primăria Suceava, restul fiind din autofinanţarea Complexului Muzeal Bucovina.

La festival se va intra cu biletele obişnuite de vizitare ce sunt achitate la intrarea în Muzeul Satului Bucovinean, respectiv 6 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii.


Intră acum și în grupul de