Copiii din comuna nemteana Tamaseni, in vizita la Detasamentul de pompieri Falticeni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni i-au primit vineri, cu bucurie pe copiii din Tămăşeni, comună din judeţul Neamţ, afectată de inundaţii, aflaţi în tabăra organizată de Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

Cei 49 de copii, împreună cu însoţitorii lor, au făcut un tur al detaşamentului, militarii prezentându-le tehnica de luptă cu ajutorul căreia pompierii se deplasează la intervenţii.

Micuţii au luat contact cu autospecialele de pompieri, autoscara mecanică, bărcile de salvare, tunurile de apă, accesoriile pentru descarcerare, costumele anticalorice aluminizante, fiecare copil având ocazia să probeze căştile şi echipamentele de protecţie, demonstraţia culminând cu exerciţii demonstrative de salvare de la înălţime şi de stingere a unui incendiu.

„Timpul a trecut repede şi frumos pentru copiii care, au avut o experienţă ce i-a marcat într-un mod pozitiv, dezvoltându-le astfel atât simţul civic cât şi responsabilitatea pe care trebuie să o aibă pentru foc şi pentru stingerea acestuia. Sperăm că, măcar pentru puţin timp, am reuşit să le distragem atenţia de la nenorocirile care s-au abătut asupra lor şi că le-am dăruit câteva momente de care îşi vor aminti cu plăcere mereu”, a spus plt. maj. Alin Găteată, din cadrul Compartimentului de Informare şi relaţii Publice al ISU „Bucovina” Suceava.


Intră acum și în grupul de