Biblioteca din Cacica va fi renovata ecologic si dotata cu echipamente IT


Intră acum și în grupul de

În urma concursului „EcoBiblioteca”, la care au participat instituţiile de gen din România incluse în programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea”, Biblioteca comunală din Cacica a fost desemnată câştigătoare, urmând să fie renovată ecologic şi dotatată cu echipamente IT, valoarea totală a investiţiei fiind de 20.000 de dolari.

Potrivit declaraţiilor directorului Gabriel Cărăbuş, Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava este inclusă încă din anul 2009 în programul „Biblionet” şi a avut oportunitatea de a selecta şi propune o singură bibliotecă locală din judeţ, care nu este inclusă în program şi întruneşte criteriile de eligibilitate. Ţinând cont de aceste aspecte şi condiţionări, Biblioteca Bucovinei a propus-o pe cea din Cacica. A urmat pregătirea şi depunerea aplicaţiei, selecţia preliminară, vizite în teren şi desemnarea bibliotecii câştigătoare.

Astfel, în primă fază, în urma analizei şi evaluării aplicaţiilor depuse, au fost selectate într-o listă preliminară 5 biblioteci iar în intervalul 9 august – 18 august a.c. s-au realizat o serie de vizite de teren la bibliotecile finaliste. Pe 27 august a avut loc anunţarea câştigătorului concursului „EcoBiblioteca”, respectiv Biblioteca Comunala Cacica (jud. Suceava), fapt ce reprezintă un nou şi important succes pentru biblioteca judeţeană suceveană.

Directorul Bibliotecii Bucovinei anunţă că în cadrul iniţiativei „EcoBiblioteca”, biblioteca comunală din Cacica va fi renovată ecologic şi va fi dotată cu echipamente şi software destinate accesului gratuit al publicului la informaţie prin programul „Biblionet”.

În acest context, biblioteca va beneficia de donaţie de materiale de construcţie şi de forţă de muncă din partea RoGBC şi a partenerilor săi şi de echipamente şi pregătire profesională.


Intră acum și în grupul de