Alexandru Stoica, „micul Picasso” al Sucevei, si-a vernisat prima expozitie

Vernisajul expoziţiei „Între culoare şi vis”, semnată de Alexandru Stoica, s-a desfăşurat vineri, 24 septembrie la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” în prezenţa profesorilor, părinţilor şi a mai multor personalităţi de cultură ale Sucevei.

La doar 17 ani tânărul artist a reuşit să capteze atenţia criticilor şi laudele iubitorilor de artă, fapt dovedit prin sprijinul primit din partea celor care i-au observat potenţialul creator. Supranumit de graficianul Mihai Pînzaru PIM „micul Picasso”, Alexandru Stoica devine un model pentru toţi tinerii artişti care studiază artele plastice, deoarece vine dintr-o familie cu o condiţie finaciară precară şi totuşi munca investită în tablourile sale este vizibilă.

„Trecând de la pictură figurativă la suprarealism, Alexandru Stoica alcătuieşte nişte lucrări vibrante şi pline de mister”, a apreciat Delia Simion, colaboratoare a secţiei de artă de la Biblioteca Bucovinei. Ea a îndemnat auditoriul să privească lucrările tânărului de mai multe ori şi să încerce să-i inţeleagă acestuia conceptele asupra vieţii, ce reies din culori şi forme.

Fiind întrebat care este visul său, autorul expoziţiei a răspuns: „Visul meu e să ating frumosul.” Şi nu a insistat sa-şi prezinte lucrările sau să vorbească despre ele considerând că “acestea sunt capabile să se prezinte singure”. Alături de el la vernisaj a stat şi sora sa, de 13 ani, Denisa Stoica, care a expus primul ei tablou în cadrul expoziţiei.

Printre susţinătorii tânărului artist se află şi Uniunea Internaţională a Femeilor Române (UNIFERO), care l-a descoperit pe Alexandru prin intermediul lucrărilor sale, la un eveniment caritabil, în urmă cu doi ani, unde câteva dintre tablourile acestuia au fost scoase la licitaţie.