Alexandru Stoica, „micul Picasso” al Sucevei, si-a vernisat prima expozitie


Intră acum și în grupul de

Vernisajul expoziţiei „Între culoare şi vis”, semnată de Alexandru Stoica, s-a desfăşurat vineri, 24 septembrie la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” în prezenţa profesorilor, părinţilor şi a mai multor personalităţi de cultură ale Sucevei.

La doar 17 ani tânărul artist a reuşit să capteze atenţia criticilor şi laudele iubitorilor de artă, fapt dovedit prin sprijinul primit din partea celor care i-au observat potenţialul creator. Supranumit de graficianul Mihai Pînzaru PIM „micul Picasso”, Alexandru Stoica devine un model pentru toţi tinerii artişti care studiază artele plastice, deoarece vine dintr-o familie cu o condiţie finaciară precară şi totuşi munca investită în tablourile sale este vizibilă.

„Trecând de la pictură figurativă la suprarealism, Alexandru Stoica alcătuieşte nişte lucrări vibrante şi pline de mister”, a apreciat Delia Simion, colaboratoare a secţiei de artă de la Biblioteca Bucovinei. Ea a îndemnat auditoriul să privească lucrările tânărului de mai multe ori şi să încerce să-i inţeleagă acestuia conceptele asupra vieţii, ce reies din culori şi forme.

Fiind întrebat care este visul său, autorul expoziţiei a răspuns: „Visul meu e să ating frumosul.” Şi nu a insistat sa-şi prezinte lucrările sau să vorbească despre ele considerând că “acestea sunt capabile să se prezinte singure”. Alături de el la vernisaj a stat şi sora sa, de 13 ani, Denisa Stoica, care a expus primul ei tablou în cadrul expoziţiei.

Printre susţinătorii tânărului artist se află şi Uniunea Internaţională a Femeilor Române (UNIFERO), care l-a descoperit pe Alexandru prin intermediul lucrărilor sale, la un eveniment caritabil, în urmă cu doi ani, unde câteva dintre tablourile acestuia au fost scoase la licitaţie.


Intră acum și în grupul de