Directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, anunță înfiițarea Clubului de lectură în limba ucrainenă: Autoritățile depun eforturi inclusiv pentru integrarea copiilor în mediul social și educațional din țara noastră


Intră acum și în grupul de

Având în vedere faptul că în contextul actual, generat de valul de refugiați ucraineni care se află pe raza municipiului și județului nostru din cauza conflictului din țara vecină, autoritățile și instituțiile românești depun eforturi concertate pentru a asigura asistența necesară în acest sens, inclusiv pentru integrarea copiilor în mediul social și educațional din țara noastră, a declarat, luni, directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș.

El a spus că astfel, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, sub egida Consiliului Județean Suceava, a inițiat și va desfășura în perioada următoare un Club de lectură în limba ucraineană.

Activităţile organizate se vor desfășura în fiecare joi (începând din data de 14 aprilie), de la ora 15.00, la Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei , situată la etajul I al corpului A din cadrul sediului central al Bibliotecii (Suceava, str. Mitropoliei nr. 4).

În funcție de posibilități, acest club se va putea desfășura în perioada săptămânilor ce urmează și în diverse biblioteci locale din localitățile în care există un număr mai mare de elevi refugiați din Ucraina doritori să participe la astfel de activități, a precizat Gabriel Cărăbuș.


Intră acum și în grupul de