Primăria Rădăuți anunță înființarea Teatrului Rădăuți care își propune să valorifice opera lui Matei Vișniec, cetățean de onoare și fiu al orașului


Intră acum și în grupul de

Primăria Rădăuți anunță că va deschide prima stagiune teatrală la Rădăuți cu o trupă locală de teatru înființată la inițiativa primarului Bogdan Loghin.

Potrivit sursei citate, au trecut peste 20 de ani de când în municipiul Rădăuți nu a mai activat o trupă locală de teatru.

Astfel, la inițiativa primarului Bogdan Loghin, sub patronajul Primăriei municipiului Rădăuți s-a reînființat o trupă de tineri  inimoși.

„Teatrul Rădăuți este un teatru care își desfășoară activitatea în Casa de Cultură din Rădăuți, coordonat de o personalitate importantă a mișcării teatrale naționale, domnul regizor Ovidiu Lazăr, și își propune să valorifice opera prezentă și viitoare a marelui scriitor Matei Vișniec, cetățean de onoare și fiu al acestui oraș pe care l-a transformat, prin opera sa, într-o legendă mondială”, se menționează în comunicat.

Totodată, se subliniază că Teatrul Rădăuți este o entitate culturală care aduce în fața publicului spectacole realizate doar prin resurse locale, structurate pe stagiuni permanente.

 Proiectul cultural, va crea și alte forme de acte artistice, bazate pe conexiunile dintre Teatru și arte vizuale, muzică, film, coregrafie și literatură.

Premiera, din prima stagiune a Teatrului Rădăuți va avea loc în zilele de 16 și 17 aprilie 2022, ora 19:00, cu spectacolul „POVESTEA REGELUI SUPĂRAT PE CLOVN” de Matei Vișniec, în regia artistică a lui Ovidiu Lazăr.

Toate reprezentațiile vor avea loc în Sala de spectacole a Casei de Cultură din Rădăuți.

DISTRIBUȚIA

Clovnul bătrân – David Mihalescul

Regele – Pavel Hrițcan

Prințul – Vlad Tudor

–    Denis Mihalescu

Clovnița Lița – Nicoleta Iațec

–    Anastasia Ungureanu

–    Loriana Bujdei

Bucătăreasa – Nicoleta Iațec

Generalii – Nicolas Zmoșu

–    Anastasia Ungureanu

–    Ștefan Homan

Clovni – Daria Aga

–    Loriana Bujdei

–    Sofia Șestaliuc

–    Eliza Diaconescu

–    Alisa Bodnărescu

–    Iulia Nistor

–    Bianca Pătrăucean

O sforăială, o fetiță – Ștefania Ungureanu

Regia tehnică – Ștefania Moisiuc

Sunet și lumini – Ovidiu Foca


Intră acum și în grupul de