Povestile si fabulele copilariei prind glas la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Cei mai mici dintre suceveni sunt aşteptaţi vineri, 1 octombrie, începând cu ora 18.00, în Sala de Arte a Bibliotecii „I.G.Sbiera”, unde se va inaugura Clubul de lectură „Prinţul fermecat”.

„La Clubul de lectură vor veni copii însoţiţi de părinţi şi bunici. Este o ocazie unică în care toate cele trei generaţii (juniori, adulţi, seniori) se vor afla împreună la biblioteca noastră. Vrem să arătăm că transmiterea ştafetei de la senori la juniori într-o societate civilizată trebuie să se facă armonios, cu respect, atât pentru pentru virtuţile senectuţii, cât şi pentru speranţa pe care o prezintă copii”, a declarat pentru NewsBucovina scriitoarea Angela Furtună.

Aceasta va intra vineri seară în pielea personajelor din Fabulele lui Jean de La Fontaine şi cele a lui Grigore Alexandrescu.

„Iniţiativa unei astfel de acţiuni vine din partea unui grup de părinţi care au venit la Bibliotecă cu această sugestie, iar Biblioteca Bucovinei le mulţumeşte pentru că vin la noi cu astfel de idei, în scopuri educative”, a adăugat Angela Furtună.

Copii de grădiniţă, împreună cu cei din clasele I-IV vor face împreună, în funcţie de cunoştinţe, lectura unui basm.

Clubul de lectură „Prinţul fermecat” şi promovarea sa fac parte din Campania susţinută de Biblioteca Bucovinei, intitulată „România vorbită frumos”.


Intră acum și în grupul de