Peste 200 de profesori suceveni vor participa la mitingul de marti, de la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Un număr de 200 de profesori afiliaţi la Sindicatul Judeţean Învăţământ “Spiru Haret” Suceava şi circa 10 de la Sindicatul „Bucovina” Rădăuţi vor participa la mitingul de la Bucureşti din 5 octombrie. Sindicaliştii suceveni afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au decis săptămâna trecută să nu participe la nicio formă de protest organizată de celelalte federaţii, respectând calendarul propriu.

„Noi am stabilit propriul calendar, pe care îl vom respecta, şi nu vom participa la alte proteste. Primul pas este mitingul de la Bucureşti din 5 octombrie, la care vor participa 200 de profesori afiliaţi sindicatului nostru şi circa zece de la Sindicatul „Bucovina” Rădăuţi. Nu vom face grevă generală pentru că guvernanţii ne-ar lăsa în grevă până la finalul anului”, a declarat liderul Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica.

Acesta a spus că membrii sindicatului pe care îl conduce nu au participat la mişcarea de protest organizată de CNS „Cartel Alfa” din faţa Prefecturii Suceava, de luni, 20 septembrie tocmai pentru că şi-au propus să urmeze propriul calendar şi să nu mai participe la protestele iniţiate de celelalte federaţii.


Intră acum și în grupul de