In acest week-end, Targul “Produs in Bucovina” isi deschide portile la Iasi

Târgul itinerant „Produs în Bucovina” va fi deschis, sâmbătă, în parcarea Iulius Mall Iaşi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. “Sâmbătă şi duminică, ieşenii sunt invitaţi la o incursiune printre Obcinile Bucovinei. Ei vor fi întâmpinaţi cu preparate de cei 25 de expozanţi care promovează cele mai reprezentative produse şi tradiţiile Bucovina”, a declarat şeful deliberativului judeţean.

Începând cu ora 11.00, vizitatorii vor putea savura şi cumpăra din “Mica Bucovină”, prezentă la Iaşi, bucate preparate după reţete autentice precum: şuncă afumată, cârnaţi, caltaboşi, caşcaval, urdă şi alte alimente din carne, brânză şi lapte. Standurile participanţilor vor fi încărcate cu recolta acestei toamne: fructe, legume şi miere.

Şi artizanii vor fi prezenţi la Târgul de toamnă “Produs în Bucovina” cu cele mai frumoase decoraţiuni, vase din lut, icoane pictate pe lemn şi ouă încondeiate, dar şi cu portul popular, cu ii şi ţesături lucrate în casă.

Ansamblul “Ciprian Porumbescu” va susţine un concert inaugural, iar începând cu ora 13.00, îndrăgitul actor Alexandru Arşinel va fi responsabil cu momentele de bună-dispoziţie. De la 16.30, Laura Lavric şi Margareta Clipa vor invita ieşenii să se prindă în hora moldovenească.

Sărbătoarea toamnei continuă şi duminică. Spectacolul “Copiii Bucovinei” va încânta audienţa începând cu ora 12.00, iar două ceasuri mai târziu, pe scena târgului, împodobită cu motive bucovinene, vor urca din nou talentaţii artişti ai Ansamblului “Ciprian Porumbescu”.

“Produs în Bucovina” este o manifestare care a debutat anul trecut, fiind organizată de Consiliul Judeţean Suceava si de Asociaţia “Produs în Bucovina”, în parteneriat cu Iulius Mall. În săptămânile următoare, târgul de produse tradiţionale va poposi la Cluj-Napoca , Timişoara şi Bucureşti.

loading...