“Printul fermecat” reuneste copiii la cea de-a III-a editie”

Întâlnirea cu eroii din basme, poveşti şi fabule se va petrece pentru a treia săptămână consecutiv, vineri, 15 octombrie, începând cu ora 18.00, la Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” Suceava, în cadrul Clubului de Lectură “Prinţul fermecat”.

Săptămâna aceasta, scriitoarea Angela Furtună îi va suprinde din nou pe micuţi cu alte lecturi îndrăgite.

Inițiativa organizării acestui club de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea faţă de carte și faţă de lectură, respectul față de limba și literatura română, precum și interesul, prețuirea față de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia, sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă și plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de cei mici și de părinți la Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură pentru copii “Prințul fermecat” și promovarea sa fac parte și din Campania Bibliotecii Bucovinei intitulată “România vorbită frumos”, campanie care a beneficiat până în prezent, la Biblioteca Bucovinei, de promovare prin ”Expoziția de carte, dicționare și enciclopedii românești” sub genericul “Limba română, o moștenire de preț”, precum și de expoziția de carte și documente – Academician Alexandru Graur – “O viață dăruită limbii române” şi de expoziţia de carte şi documente Dimitrie Vatamaniuc – Savantul, la a 90-a aniversare.

Copiii se vor întâlni în Sala de Arte a bibliotecii, iar acţiunea va avea loc cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, împreună cu Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”

loading...