Suceava gazduieste, in weekend, Finala Campionatului National de Drift


Intră acum și în grupul de

Timp de două zile, parcarea Shopping City Suceava va fi gazda evenimentului Toyota Suceava Drift Series care se va desfăşura în perioada 30-31 octombrie.

Evenimentul organizat de TOYOTA Suceava şi Shopping City Suceava, împreună cu Federaţia Română de Drift (FRD) şi cu sprijinul King of Europe (KOE), va reprezenta cea mai profesionistă etapă de drift desfăşurată până la această dată în Bucovina, fiind în acelaşi timp Finala Campionatului Naţional de Drift.

Implicarea directă a organizatorilor şi promoterilor King of Europe (cel mai mare turneu de drift de pe continentul european), precum şi a membrilor GTT Racing Club va avea drept rezultat un eveniment la standardele cele mai înalte de siguranţă, spectacol şi logistică, după cum a subliniat şi Mike Procureur, fondatorul şi preşedintele KOE.

Totodată, evenimentul certifică încă o dată Federaţia Română de Drift şi preşedintele FRD, Gabriel Onofrei, drept reprezentanţii oficiali în România ai King of Europe.

Se anunţă un week-end automobilistic de talie europeană

Aşteptările nu au fost niciodată mai mari faţă de un eveniment automobilistic în Bucovina. Piloţi români din toată ţara aşteaptă organizarea unei “arene” profesioniste, iar publicul local, care este foarte receptiv la sporturile cu motor, mai ales în Suceava – oraş care a găzduit şi etapa a 4-a a Campionatului Naţional de Drift tot în parcarea Shopping City Suceava, va fi martorul unui spectacol incendiar.

Mike Procureur, fondatorul KOE va juca şi rolul de arbitru al competiţiei, ocazie cu care va oferi un nou curs aplicat de arbitrare pentru membrii Federaţiei Române de Drift. Aceasta asociaţie sportivă (KOE) este implicată din 1997 în organizarea şi promovarea competiţiilor cu automobile, dar şi formării de arbitri pentru diverse discipline din domeniu.

În prima zi a manifestării, după briefing-ul de la ora 9.00 a.m., se va da startul sesiunilor de antrenamente libere pentru acomodarea cu traseul, urmând ca în intervalul 12:30 – 14:30, publicul să poată opta pentru Taxi Drift. Astfel, pasionaţii vor putea încerca adrenalina drift-ului din postul de pasageri ai maşinilor înscrise în competiţia Toyota Suceava Drift Series.

În a doua jumătate a zilei, show-ul va continua cu o miză mare pentru piloţi, aceştia urmând să se întreacă în demonstraţii de îndemânare pe parcursul sesiunii de calificări. Aici piloţii vor fi apreciaţi pentru viteză, unghiul derapajului, modul de abordare al traseului şi nu în ultimul rând spectacolul pe care îl oferă. Un sportiv de clasă, dar şi un showman înnăscut, pilotul francez Antony Ply va găsi aliaţi pe masură în piloţii români, la fel de pricepuţi în a crea spectacol pe patru roţi. Ziua se va încheia cu revenirea piloţilor pentru a doua sesiune de antrenamente libere şi Taxi Drift.

A doua zi a desfăşurării evenimentului va urma structura primei zile, publicul având ocazia de a urmări piloţii în timpul antrenamentelor libere şi de a-i însoţi pe circuit. Adrenalina va atinge cote maxime pe parcursul competiţiei propriu-zise. Între orele 15.00 şi 17.00 spectatorii vor fi martorii luptei dintre piloţi pentru un punctaj cât mai mare şi un loc cât mai bun în clasament.

Un spectacol complet pentru public

Logistic, Toyota Suceava Drift Series va fi pregătit pentru a oferi publicului un weekend cu adevărat spectaculos. Spectatorii vor avea toate motivele să petreacă cele două zile aproape în întregime la Shopping City Suceava. Pentru o mai bună vizualizare a spectacolului automobilistic circuitul va dispune de un ecran de 8/4 metri, pe care se vor transmise imagini în timp real de la carele de filmare amplasate pe pistă.

FRD şi Poliţia Rutieră împreună pentru siguranţă

Motorsportul înseamnă lupta cu secundele, înseamnă performanţă, concentrare, determinare şi precizie. Lupta cu secundele înseamnă viteză, iar viteza înseamnă risc. În motorsport, riscul este diminuat prin reguli, prin organizare, prin elemente stricte de securitate.

Federaţia Română de Drift s-a alăturat Poliţiei Rutiere în cadrul Campaniei de siguranţă la volan. Se doreşte ca participanţii la trafic să înteleagă că adrenalina se descarcă pe circuit, în condiţii de maximă securitate şi siguranţă, şi nu pe drumurile publice, unde lipsa de responsabilitate poate avea consecinţe grave.

Mesajul Poliţei Rutiere va fi transmis şi de FRD, prin intermediul sportivilor afiliaţi, piloţi profesionişti care efectuază derapaje controlate şi ating limitele maşinilor doar în condiţii de concurs, în trafic fiind şoferi responsabili care respectă toate regulile de circulaţie.

“Toţi am fost mai întâi şoferi şi apoi piloţi, aşa merg lucrurile. Trebuie doar să nu confundăm aceste două concepte şi să ne cunoaştem limitele. În traficul zilnic avem reguli stricte de circulaţie, care în momentul în care ajungem pe circuit sunt înlocuite cu alte reguli, dar de siguranţă, care ne permit să rulăm la viteze mari, în derapaj controlat şi să facem ceea ce ne place. Conduceţi prudent pe şosele şi veniţi pe circuite pentru performanţă!”, a declarat Gabriel Onofrei, pilot, membru fondator şi preşedinte al Federaţiei Române de Drift.

Prin această colaborare, cele două entităţi adresează şi promovează acest mesaj tuturor participanţilor la traficul de zi cu zi, pasionaţi sau nu de sportul cu motor, în cadrul tuturor evenimentelor organizate sub egida Federaţiei Române de Drift.

Evenimentul se va încheia cu galele de premiere, întâi pentru Finala Campionatului Naţional de Drift şi apoi pentru primele trei poziţii în clasamentul general. Practic în parcarea Shopping City Suceava vom cunoaşte Campionul Naţional din 2010.


Intră acum și în grupul de