OANA PAVELUC, Miss Universe Romania 2010: „Tot ce mi s-a intamplat pana acum, mi s-a intamplat cu un scop” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Oana Paveluc, câştigătoarea titlului de Miss Universe România 2010 şi reprezentanta ţării noastre în competiţia de la Las Vegas, s-a aflat la finele săptămânii la Suceava, unde a avut loc preselecţia zonală pentru “Miss Unverse România 2011”. Frumoasa braşoveancă, în vârstă de 19 ani, a acordat un interviu pentru NewsBucovina.ro, dezvăluindu-ne cum a marcat-o experinţa Las Vegas-ului şi ce planuri de viitor are.

NewsBucovina: Cum este să fii cea mai frumoasă femeie din România? Se poate vorbi şi de anumite dezavantaje?

Oana Paveluc: Este un lucru minunat să porţi o coroană pe cap şi să fii cea mai frumoasă femeie din România, iar dezavantaje nu cred că există. După acest concurs mă recunoaşte lumea, mai ales în Braşov, iar prietenii mei îmi spun că am rămas aceeaşi numai că acum port o coroană pe cap.

NewsBucovina: Ai îndeplinit visul de-o viaţă al mamei tale, acela de a te vedea pe scena Miss Universe. Ce a însemnat pentru tine experienţa Las Vegas?

Oana Paveluc: Experienţa din Las Vegas pentru mine a fost una extraordinară cu care te poţi întâlni doar o singură dată în viaţă, din păcate, şi din care am învăţat foarte multe lucruri, care, personal, m-au maturizat foarte mult.

NewsBucovina: Te-ai numărat printre favorite la titlul de Miss Universe şi s-a pus mare accent pe faptul că nu ai nicio operaţie estetică. Există totuşi ceva ce ai dori să schimbi la tine din punct de vedere fizic?

Oana Paveluc: Nu cred că mi-as dori să schimb ceva la mine. Dacă am fost aleasă cea mai frumoasă femeie din România, nu cred că ar trebui să schimb ceva. În schimb, cel mai mult apreciez la frumuseţea mea, ochii.

NewsBucovina: După frumuseţe, care consideri că ar fi următorul tău atu?

Oana Paveluc: După frumuseţe, ar fi caracterul, încrederea în mine.

NewsBucovina: Ce calităţi trebuie să aibă o fată pentru a deveni Miss?

Oana Paveluc: În primul rând trebuie să fie frumoasă, să fie înaltă, inteligentă, să fie capabilă să poarte o conversaţie, să aibă încredere în ea pentru că asta contează foarte mult, şi niciodată să nu se descurajeze, să ştie să întoarcă orice răutate adusă, în favoarea ei. De asemenea, atitudinea este foarte importantă la o femeie. Degeaba eşti frumoasă dacă nu ai atitudine, atât pe scenă, cât şi în viaţa personală. Trebuie să arăţi tuturor că eşti frumoasă, puternică şi că poţi să faci foarte multe şi cu frumuseţe, şi cu atitudine, şi cu caracter.

NewsBucovina: Te împarţi între pregătirea pentru Bacalaureat, onorarea contractelor ca model şi implicarea în activităţile asociaţiei “Un alt mod de a fi”, care sprijină persoanele cu autism. Cum reuşeşti să le îmbini pe toate?

Oana Paveluc: Este într-adevăr foarte greu, dar la un moment dat când îţi doreşti din suflet să realizezi ceva, lupţi şi nu contează că nu ai dormit decât două ore. Recunosc, este o experienţă foarte grea şi un an dificil pentru mine, dar încerc să merg cu capul sus şi să uit de nopţile nedormite şi de alte probleme care mai există.

NewsBucovina: Cu ce te ocupi mai exact la asociaţie?

Oana Paveluc: Noi lucrăm la un proiect care încă nu este finalizat. Ajutăm copiii care suferă de autism, încercăm să fim alături de ei şi să le demonstrăm oamenilor şi copiilor din jur că micuţii bolnavi de autism sunt exact ca ei, numai că trăiesc în altă lume. Încercăm să arătăm celor din jur că aceşti copii merită o nouă şansă pentru a-şi putea reveni, şi pentru a putea rosti măcar cuvântul mama, şi, mai important, pentru a înţelege însemnătaea acestui cuvânt.

NewsBucovina: Ai mai fost în Bucovina? Ce ştii despre specificul acestei zone?

Oana Paveluc: Nu, este pentru prima oară când vin, şi am constatat că Suceava este un oraş foarte frumos şi că aveţi foarte multe biserici şi mănăstiri în zonă. Este frig, dar sunt obişnuită pentru că şi eu vin de la munte. Îmi pare foarte bine că am venit aici.

NewsBucovina: Se spune că cele mai frumoase femei se găsesc în zona Moldovei. Eşti de acord?

Oana Paveluc: Da, sunt de acord şi pentru faptul că tatăl meu este moldovean. Probabil şi bărbaţii sunt foarte frumoşi, dar sincer nu m-am uitat, însă având în vedere că tatăl meu este moldovean…

NewsBucovina: Ce planuri de viitor ai?

Oana Paveluc: Momentan, aş vrea să termin cu bacalaureaul, apoi, normal, să mă înscriu la o facultate, la Psihologie, după care cu ajutorul lui Dumnezeu voi vedea ce se va întâmpla. Acum, de când am dobândit titlul de Miss Universe România, mi s-au deschis foarte multe uşi pentru a realiza acest proiect cu fundaţia „Un alt mod de a fi!”, cu copiii care suferă de autism, iar totodată, mi-ar plăcea să devin femeie de afaceri, sau un model renumit. Am foarte multe în cap, extraordinar de multe, dar visul meu este să realizez acest proiect cu copiii bolnavi de autism.

NewsBucovina: Regreţi ceva?

Oana Paveluc: Nu, nicidată nu am să regret nimic din viaţa mea, pentru că tot ce mi s-a întâmplat până acum, mi s-a întâmplat cu un scop, şi cred că am avut parte de cele mai frumoase momente din viaţa mea, iar dacă mi s-a întâmplat ceva rău, asta este viaţa până la urmă, mergem cu capul sus!


Intră acum și în grupul de