Seful de post din Dumbraveni a folosit spray-ul lacrimogen pentru a calma doi scandalagii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful de post din comuna suceveană Dumbrăveni a fost nevoit, duminică seară, să folosească de mai multe ori spray-ul lacrimogen pentru a-i calma pe doi indivizi recalcitranţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, insp. Alin Botezatu, la orele 19.30, M. Dinu, de 28 ani, din comuna Dumbrăveni, sat Sălăgeni, a sesizat prin SNUAU 112, faptul că şeful de post din localitate i-ar fi pulverizat spray lacrimogen în zona feţei fără nici un motiv.

Echipa operativă din cadrul Biroului Poliţiei Rurale Suceava a venit la faţa locului constatând că, la ora 19.20, şeful Postului de Poliţie Dumbrăveni a fost sesizat prin 112 de Ş. Maricica din satul Sălăgeni despre faptul că A. Costică şi soţia lui au venit în curtea sa unde au provocat scandal, au spart geamul de la uşă şi l-au lovit cu toporul peste mână pe fiul ei Ş. Ionuţ, de 18 ani.

La faţa locului s-a deplasat şeful de post, constatând că Ş.Ionuţ sângera abundent la o mână, astfel că i-a cerut acestuia să-l însoţească la Spitalul Dumbrăveni în vederea acordării primului ajutor.

„În acel moment, M. Dinu, care locuieşte vizavi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să vocifereze cu privire la fapta petrecută, poliţistul solicitându-i să meargă în curtea sa, dar acesta a refuzat, motivând că se află pe domeniul public şi face ce vrea el. Poliţistul s-a deplasat în curtea familiei lui Ş. Ionuţ în vederea efectuării cercetării locului faptei, moment în care M. Dinu a adresat din drum cuvinte sfidătoare poliţistului, care s-a îndreptat spre el, moment în care reclamantul a fugit în curtea sa. Aici a început să adreseze injurii şi cuvinte jignitoare la adresa poliţistului, înarmându-se în acelaşi timp cu un par pe care l-a ridicat ameninţător simulând intenţia de a-l arunca în direcţia poliţistului, peste poartă. Motivat de acest gest, poliţistul a folosit spray-ul lacrimogen din dotare, pulverizând peste poartă în direcţia atacatorului M. Dinu”, a precizat insp. Botezatu.

Acesta a subliniat că M. Dinu a refuzat să dea o declaraţie scrisă cu privire la incident, motiv pentru care a fost invitat luni, pentru audiere la sediul Poliţiei municipiului Suceava pentru a fi sancţionat contravenţional conform OG 34/2008 pentru apelare abuzivă la SNUAU 112.

În jurul orei 21.00, în timp ce echipa operativă se întorcea din satul Sălăgeni spre sediul postului de poliţie, în staţia de maxi taxi din localitate erau trei tineri, iar unul dintre ei a fluierat şi a strigat după maşina poliţiei.

Poliţiştii au oprit autoturismul şi după ce şi-au declinat calitatea, le-au solicitat acestora să se legitimeze, iar unul din tineri a început să vocifereze şi să gesticuleze, refuzând să se legitimeze.

„Poliţiştii au încercat să-l conducă pe acel tânăr la autoturism, dar acesta a luat-o la fugă, iar şeful de post a reuşit să-l imobilizeze cu cătuşele, după folosirea spray-ului lacrimogen. Ulterior a fost condus la sediul Postului de poliţie Dumbrăveni, unde a fost identificat în persoana lui M. Marian, de 23 ani, localnic, urmând a fi sancţionat la Legea 61/1991, pentru refuz de legitimare. Aflându-se la postul de poliţie, cel în cauză a apelat abuziv la SNUAU 112, sesizând că a fost luat de poliţie fără motiv, fapt pentru care urmează să fie sancţionat contravenţional cu amendă şi pentru apelare abuzivă conform OG 34/2008”, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de