Milici: „PDL vrea sa-si schimbe numele ca sa mai dea o teapa, sa fuga de popor” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PDL dezvoltă în prezent o strategie pe două paliere, în condiţiile în care se confruntă cu o drastică scădere a susţinerii în electorat, a declarat luni vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici. Potrivit acestuia, pe de o parte, PDL curtează şi peţesc PNL „la maxim”, iar în paralel se pregăteşte încă o dată să schimbe denumirea formaţiunii.

Referitor la declaraţiile recente ale vicepreşedintelui PDL Gheorghe Flutur privind o apropiere de PNL, Milici consideră că acestea sunt „cu bătaie mai lungă”.

Viceliderul social-democrat a declarat că potrivit unor surse din interiorul PDL, sub platforma creştin-democrată a lui Teodor Baconschi, PDL vrea să-şi schimbe denumirea, cel mai probabil în Partidul Popular. El a spus că această manevră a mai fost folosită de PDL în alegerile din 1996, când a candidat sub titulatura USD şi a obţinut aproximativ 13 la sută din voturi, în 2000 a candidat sub titulatura proprie de PD şi a avut un scor de 7 la sută, în 2004 când a candidat sub sigla Alianţei D.A., a obţinut 32 la sută, iar în 2008 sub numele PDL când a obţinut 33 la sută. „La patru ani, se căsătoresc, iau numele soţiei şi apoi divorţează”, a declarat Milici.

El a subliniat că realul scor al partidului este cel de 7 la sută obţinut când a candidat sub sigla proprie. „Acum vor să-şi schimbe numele ca să mai dea o ţeapă, să fugă de popor”, a spus vicepreşedintele PSD Suceava care a mai cerut PDL să-şi schimbe sigla, trandafirul, care este simbolul socialiştilor. „Să-şi schimbe sigla. În loc de trandafir ar trebui să fie sapă de lemn”, a conchis Milici.


Intră acum și în grupul de