Doua autovehicule indisponibilizate de frontieristi, in week-end-ul ce a trecut


Intră acum și în grupul de

Un Ford şi un Gas au fost reţinute de frontierişti după ce proprietarii au fost depistaţi cu ţigări de contrabandă. Potrivit IJPF Suceava, vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov, au oprit în trafic pentru control un autoturism marca „Ford ”, condus de B. Mircea, în vârstă e 58 de ani, cu domiciliul în oraşul Vicovu de Sus.

În maşină, frontieriştii au descoperit o importantă cantitate de ţigări.

Autoturismul a fost dus la sediul S.P.F. Vicov, unde în urma inventarierii cantităţii de ţigări a rezultat un număr de 2.000 pachete de ţigări marca „Doina”, de provenienţă R. Moldova, pentru care şoferul nu deţinea documente legale de provenienţă.

Ţigările, în valoare de 10.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar lui B. Mircea, poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, acte ce urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea atribuirii numărului unic.
Totodată autoturismul marca „Ford ”, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicov în vederea continuării cercetărilor.

Pentru o cantitate mult mai mică de ţigări, frontieriştii au reţinut şi microbuzul unui ucrainean. Astfel, duminică, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un microbuz marca „Gas”, cetăţeanul ucrainean F.Viorel, în vârstă de 32 de ani.. La control frontieriştii au găsit ascunse, înfăşurate pe corpul persoanei şi în portbagajul autoturismului, un număr de 170 pachete de ţigări marca “Viceroy”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 725 lei au fost reţinute în vederea confiscării iar ucraineanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Autoturismul marca „Gas” a fost indisponibilizat în P.T.F. Siret până la achitarea de către persoana în cauză a amenzii contravenţionale.


Intră acum și în grupul de