Senatorul Onofrei considera ca premierul Boc ar trebui sa ceara demisia ministrului Educatiei


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, a apreciat luni că Guvernul Boc se confruntă inutil cu o moţiune de cenzură determinată, exclusiv, de inabilităţile ministrului Educaţiei, de a accepta în lege ceea ce era de bun simţ. „Din acest motiv, premierul ar trebui să-i ceară imediat şi imperativ demisia pentru că, din punctul meu de vedere, acest ministru pune Guvernul într-o situaţie neplăcută, ca încă o lege pe care premierul îşi angajează răspunderea să fie respinsă de Curtea Constituţională”, a declarat senatorul PDL.

El a arătat că săptămâna trecută PSD a anunţat că nu intenţionează să introducă o moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, iar faptul că acum PSD susţine şi a semnat o asemenea moţiune este legat de atitudinea ministrului Educaţiei şi nu neapărat de Legea educaţiei. „Ministrul nu a ţinut cont de amendamentele parlamentarilor PDL, amendamente pe care şi le-a însuşit ,a declarat că este de acord cu ele şi a operat cu propria mână modificările pe Legea educaţiei, dar care apoi nu s-au regăsit în forma finală, ceea ce dovedeşte dispreţul şi lipsa de consideraţie pe care le are faţă de Parlament”, este de părere Onofrei.

El susţine că moţiunea introdusă de opoziţie la angajarea răspunderii Guvernului pe Lega educaţiei este de fapt o moţiune împotriva ministrului Educaţiei şi nu împotriva Guvernului. „Înainte ca ministrul să-şi dea demisia aştept să-şi ceară scuze public de la parlamentarii PDL pe care i-a acuzat că prin amendamentele propuse Legii educaţiei doresc să aducă ingerinţe oculte învăţământului din România”, a mai spus Orest Onofrei.

Premierul Emil Boc a susţinut, în plenul Parlamentului, proiectul Legii educaţiei naţionale, promovat de Guvern prin angajarea răspunderii, afirmând că actul normativ va schimba “din temelii” sistemul educaţional românesc.

Vineri, PNL şi PSD au depus la Parlament, o nouă moţiune de cenzură, iniţiată ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, având 22 de pagini şi fiind semnată de 137 de parlamentari.


Intră acum și în grupul de