Număr record de vizitatori în acest an la Festivalul Medieval: Au pășit pragul Cetății de Scaun a Sucevei aproape 30.000 de vizitatori


Intră acum și în grupul de

Ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” a avut un număr record de vizitatori, respectiv aproape 30.000, ultimele ediții din 2018, 2019 și 2021 având aproximativ 27.000 de vizitatori.

Potrivit Muzeului Național al Bucovinei, în perioada 11-14 august 2022, a avut loc Festivalul de Artă medievală Ștefan cel Mare, ediția Ambro, organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, în asociere cu Primăria Municipiului Suceava.

În cele trei zile, peste 400 de cavaleri și domniţe din țară și din Ungaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova și Bulgaria au întâmpinat vizitatorii cu: spectacole cu foc, plimbări cu cai, şcoli de lupte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, dansuri medievale, facepainting medieval, baloane uriașe de săpun, meșteri artizani, cursuri de șoimărit.

Totodată, chef Cătălin Scărlătescu a gătit delicii culinare cu savoare medievală.

La ediția din acest an a festivalului medieval au pășit pragul Cetății de Scaun și au urmărit manifestările un număr de 29.466 de vizitatori.

Muzeul Național al Bucovinei mulțumește tuturor celor care și-au petrecut weekend-ul la Cetatea de Scaun, trupelor participante, sponsorilor și așteaptă publicul și anul viitor pentru o nouă ediție a Festivalului de Artă Medievală “Ștefan cel Mare”.


Intră acum și în grupul de