Câinele polițist Rico a depistat sute de pachete de țigări ascunse în bagajul unei femei care a intrat în țară prin PTF Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni împreună cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret și cu ajutorul câinelui polițist, Rico, au descoperit, duminică seara, un număr de 415 pachete de țigări fără timbru fiscal, în valoare de 622 lei, ascunse în bagajele personale ale unei femei.

Potrivit STPF Suceava, duminică seara la ora 18:45, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în România, o femeie în vârstă de 45 de ani, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, conducând un autoturism, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control a luat măsura efectuării unui control amănunțit asupra autovehiculului și bagajelor, folosind și câinele polițist Rico.

Astfel, în bagajele personale ale femeii a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 415 pachete cu ţigări, fără timbru fiscal, pentru care persoana în cauză  nu a putut prezenta documente de proveniență.

Țigaretele, în valoare de 622 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.


Intră acum și în grupul de