“Povesti adevarate cu ingeri si ingerese”, la Biblioteca Bucovinei

Biblioteca Bucovinei, împreună cu Consiliul Judeţean Suceava, organizează a V-a sesiune a Clubului de lectură pentru copii “Prinţul fermecat”, vineri, 5 noiembrie, începând cu ora 18.00, în Secţia de Arte şi va oferi surpriza unui eveniment special intitulat “Poveşti adevărate cu înceri şi îngerese”.

Inițiativa organizării acestui club de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba română și de literatura română, precum și interesul și prețuirea față de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă și plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură pentru copii “Prințul fermecat” și promovarea sa fac parte și din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava, intitulată “România vorbită frumos”.

Până în prezent, Campania “România vorbită frumos” a beneficiat, la Biblioteca Bucovinei (autoarea programului), de promovare prin: expoziția de carte, dicționare și enciclopedii românești sub genericul “Limba română, o moștenire de preț”, de expoziția carte și documente Academician Alexandru Graur – O viață dăruită limbii române şi de expoziţia documentară Eveniment UNESCO – Mihail Sadoveanu 130.

Gazda întâlnirii de la Clubul de Lectură pentru copii este scriitoarea Angela Furtună.

loading...