Omagiu pentru Adrian Paunescu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mulţi dintre locuitorii ţării noastre au fost zguduiţi de tragica veste care a anunţat trecerea în nefiinţă a marelui poet Adrian Păunescu.

Printre aceştia, cu siguranţă, s-au numărat şi suceveni mai tineri sau mai bătrâni care s-au bucurat de-a lungul vieţii de versurile celui denumit “poetul generaţiei în blugi”.

Pe parcursul serii de vineri, patru tineri s-au hotărât să aducă şi ei un omagiu marelui om de cultură, astfel că, în jurul orelor 18:00, au postat în faţa Casei de Cultură din municipiul reşedinţă de judeţ un tablou cu chipul poetului, în faţa căruia au aprins o candelă, iar din flacăra lumânărilor au creat o inimă ca să-i spună lui, artistului Adrian Păunescu, oriunde s-ar afla, că sucevenii îl vor păstra mereu în inima lor.

“Este un gest mic de recunoştinţă faţă de un mare om care a condus paşii multor români, care prin poezile sale a luminat chipurile a zeci de mii de suceveni. Nu ştiu câţi dintre noi vor putea ajunge la înmormântare, dar oricine doreşte să aprindă o lumânare lângă portretul marelui poet o poate face oricând aici în centrul oraşului”, a declarat Ovidiu Milici, unul dintre cei patru iniţiatori ai gestului.

La finele acţiunii, tinerii alături de ceilalţi suceveni strânşi ad-hoc pe esplanada din faţa Casei de Cultură au ţinut un moment de reculegere în memoria celui care a fost şi va rămâne mereu în amintirea tuturor, Adrian Păunescu.

Marele poet român s-a stins din viaţă, după o grea suferinţă pe patul de spital, vineri dimineaţă la ora 07:15 minute.

Dumnezeu Să-l Odihnească în Pace!


Intră acum și în grupul de