„Acvarii de piatra”, expuse la Muzeul de Stiintele Naturii


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava din cadrul Muzeului Bucovinei invită publicul sucevean să viziteze în perioada 12 noiembrie –30 noiembrie 2010 expoziţia „ACVARII DE PIATRA”. Potrivit organizatorilor, scopul expoziţiei constă în valorificarea patrimoniului muzeal, educaţia publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judeţul Suceava şi din ţară.

Expoziţia se constituie într-o acţiune cultural – educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora se încearcă să li stârnească interesul pentru istoria îndelungată a Pământului.

Materialul prezentat în expoziţie aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava şi este format din fragmente de roci ce conţin resturi de peşti fosili, precum şi roci specifice rezervaţiei paleontologice Piatra Pinului din judeţul Suceava.

O parte importantă a expoziţiei este concretizată prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la obiectul de studiu al Paleontologiei , date despre rezervaţia paleontologica Piatra Pinului precum şi despre resturile fosile descoperite în această zonă.

Programul de vizitare este luni: 9-16 şi marţi- duminică : 9-17.


Intră acum și în grupul de