In doi ani, municipiul Falticeni va avea un spital nou

Ministerul Sănătăţii a anunţat oficial prin site-ul instituţiei că va aloca Spitalului din Municipiul Fălticeni peste 71 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcţie şi dotare ale spitalului nou. La baza deciziei stă faptul că lucrările la această unitate au început în urmă cu mai mulţi ani, iar noua investiţie este necesară deoarece, în prezent spitalul funcţionează în mai multe clădiri, unele foarte vechi, altele retrocedate ceea ce influenţează negativ desfăşurarea actului medical.

De exemplu maternitate funcţionează într-o clădire din 1896, revendicată şi dată comunităţii evreieşti. Şi secţia de Contagioase a fost retrocedată, spitalul având calitatea de chiriaş.

Anul acesta, sunt alocaţi 1 milion de lei pentru demararea investiţiilor, se precizează pe site-ul Ministerului.

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a prezentat miercuri, în şedinţa de Guvern, Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei, aşa cum a promis în vizita pe care a efectuat-o la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Suceava.

Odată aprobată Hotărârea de Guvern, autorităţile locale pot începe licitaţiile pentru demararea construcţiilor la noul spital, care vor dura aproximativ 2 ani. Suprafaţa totală construită va fi de 15 593 mp.

Noul Spital din municipiul Fălticeni va avea 239 paturi şi va deservi o populaţie de peste 150 000 de persoane din zonă.