Compania suceveană ASSIST Software sărbătorește 30 de ani de inovație


Intră acum și în grupul de

Luna septembrie are o semnificație specială pentru compania suceveană ASSIST Software, care împlinește 30 de ani de la înființare.

Remarcându-se de-a lungul timpului ca fiind un competitor de succes pe piața IT, ASSIST Software este în acest moment una dintre companiile cele mai cunoscute la nivel național și un partener de excepție pentru clienții internaționali.

De la 3 la 300

Povestea ASSIST Software a început în anul 1992, atunci când România abia se familiariza cu ideea de computer personal.

”Am început cu o echipă foarte mică, de trei oameni. Am pornit cu o echipă tânără cu resurse limitate. Resurse foarte limitate, chiar aproape la zero, dar aveam un milion de speranțe, de visuri și mult entuziasm,” a spus Gheorghe David, Managing Partner al ASSIST Software.

ASSIST Software numără 300 de angajați și mai multe puncte de lucru în Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Botoșani. În cadrul echipelor există și angajați la distanță care contribuie cu idei inovative din țară, dar și din străinătate.

Inovație și tehnologie

ASSIST Software este partener de încredere pentru numeroase companii care doresc soluții software inovative. După participarea la cele mai importante târguri de tehnologie din Germania, Elveția, Spania, Statele Unite ale Americii, Japonia și Singapore, ASSIST Software s-a evidențiat prin ofertă și calitate.

Astfel, compania dezvoltă mai mult decât site-uri web și aplicații mobile. Printre cerințele clienților s-au aflat simulatoare de înaltă tehnologie și software-uri pentru dispozitive medicale sau sportive – cum ar fi dispozitivele inteligente pe care fotbaliștii le folosesc pe sub echipamente pentru monitorizarea performanței din timpul meciurilor.

Livrarea acestor programe a fost făcută mereu cu profesionalism. Așadar, recomandările de pe platformele de recenzii a companiilor vorbesc de la sine. Cei care au lucrat cu ASSIST Software cataloghează compania suceveană ca fiind un coechipier profesionist și de încredere.

Parteneriate care pun Suceava pe harta IT a Europei

ASSIST Software este partener Adobe, Microsoft, Amazon, Shopify și Google Cloud printre alții. Însă, parteneriatele internaționale nu se extind doar la dezvoltatori software cu renume mondial.

Compania din Suceava își asumă parteneriate tehnice la nivelul Uniunii Europene în programe Erasmus+ și Horizon Europe menite să aducă schimbări sociale de impact umanității. Un exemplu important este proiectul CounteR, pe care ASSIST Software îl coordonează și în cadrul căruia autoritățile din alte 11 state europene fac echipă pentru a crea o platformă care să ajute la combaterea terorismului și radicalizării online.

Iar atunci când vine vorba despre produse proprii, printre acestea merită amintite platformele pentru management al standarelor ISO, și trasabilitatea proceselor de sterilizare, Qualsyst și respectiv, SterilTrack. De asemenea jocurile gratuite de mobil, Hooman Invaders și Elly and the Ruby Atlas cu sute de mii de descărcări la nivel global, dar și instrumentele lansate pentru dezvoltatorii de jocuri și simulări. Spre exemplu, Pluginul Real-Time Weather se află în plină ascensiune în magazinele online care oferă soluții rapide și de calitate programatorilor 2D și 3D.

O fundație umanitară pentru suceveni

Tot din dorința de a ajuta, în anul 2022, a fost consolidată și Fundația Umanitară ASSIST. Această entitate juridică înglobează toate acțiunile caritabile pe care echipa ASSIST Software le face an de an pentru a dezvolta comunitatea.

De la împăduriri la ecologizări, donări de echipamente medicale, la donări de sânge, cadouri oferite familiilor nevoiașe, la echiparea de laboratoare școlare, Fundația Umanitară ASSIST susține comunitatea din care face parte pentru a pune bazele unui viitor mai bun generațiilor următoare.

Start de succes în carieră

ASSIST Academy formează viitorii specialiști în IT. La ASSIST Software, educația este susținută și promovată prin programe de dezvoltare profesională și personală dedicate atât angajaților, cât și studenților care vor să își înceapă cariera în această industrie.

Cu un parteneriat de lungă durată cu Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, ASSIST Software organizează anual sesiuni de instruire și stagii de practică pentru zeci de studenții suceveni.

Viitorul ASSIST Software

În continuare, prioritatea ASSIST Software va implica susținerea inovației și a ideilor care schimbă perspective, dezvoltă comunitatea și pun Suceava pe harta companiilor importante de software pe scena internațională.

Specialiștii care vor să se alăture unei companii orientate pe echilibru și succes au șansa de a face parte din echipa ASSIST Software. Pe site-ul https://assist-software.net/, aceștia pot consulta locurile de muncă disponibile și detalii despre cultura firmei care a ajuns în 30 de ani să fie unul dintre numele cele mai sonore printre suceveni.


Intră acum și în grupul de