Cum să vă protejați laptopul atunci când îl transportați într-un rucsac


Intră acum și în grupul de

Imaginați-vă că vă scoateți laptopul din rucsac doar pentru a descoperi că ecranul este crăpat sau, mai rău, nici măcar nu pornește. Oricât de solide ar părea, laptopurile sunt aparate delicate care pot fi grav deteriorate sau rupte după un singur accident.

La fel ca majoritatea obiectelor scumpe, în momentul în care vă scoateți laptopul din ambalaj, depuneți eforturi pentru a-l păstra în cea mai bună stare posibilă cu o husă de laptop. Din păcate, este greu să mențineți acest nivel de îngrijire.

Iată 10 moduri în care puteți deteriora rapid un laptop în rucsac:

  • Ecrane crăpate: Ecranul laptopului este una dintre cele mai fragile și expuse părți ale laptopului. Închiderea unor obiecte precum creioane, cabluri sau chiar căști în interiorul laptopului poate provoca crăparea ecranului.
  • Căderea: Ar trebui să porniți de la premisa că nicio distanță nu este acceptabilă pentru căderea laptopului dumneavoastră, chiar dacă acesta se află într-un rucsac sau o husa laptop. Nu este recomandat să vă aruncați rucsacul pe pat sau să-l lăsați să cadă pe jos lângă dumneavoastră.
  • Traumatisme: Rucsacul dvs. poate fi capabil să facă față sau lovituri, dar laptopul dvs. nu poate face acest lucru. Traumatismele provocate de lovirea de pereți, scaune sau birouri îl pot deteriora.
  • Zdruncinături: Majoritatea laptopurilor au SSD-uri, ceea ce înseamnă că scuturarea laptopului nu poate provoca daune. Cu toate acestea, dacă laptopul dvs. are o unitate de hard disk mecanică, scuturarea bruscă poate perturba componentele și vă poate face să pierdeți datele salvate.
  • Deteriorări cauzate de intemperii: Nu toate rucsacurile sau modelele de husă de laptop sunt rezistente la intemperii, ceea ce înseamnă că o plimbare prin ploaie sau zăpadă ar putea face ca umezeala să pătrundă în interior și să vă deterioreze laptopul.
  • Deteriorarea alimentelor/băuturilor: Ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a introduce un laptop neacoperit cu o husă de laptop într-un rucsac în care se află prânzul dumneavoastră. Chiar dacă mâncarea sau băutura este acoperită și cu capac, o vărsare accidentală ar putea cauza o mulțime de probleme pentru computerul dumneavoastră.
  • Supraîncărcarea: Doar pentru că în rucsacul dvs. încap de toate, de la manuale și caiete până la cutii de prânz și rechizite, nu înseamnă că ar trebui să îl supraîncărcați. Împachetarea unui laptop într-un rucsac deja plin este o modalitate rapidă de a-l zdrobi.
  • Presiune: De asemenea, nu ar trebui să lăsați nimic să se odihnească deasupra rucsacului atunci când vă împachetați laptopul. Alte rucsacuri și cărți – chiar și cele care nu cântăresc prea mult – ar putea provoca potențial daune dacă le așezați deasupra calculatorului dumneavoastră.
  • Supraîncălzirea: Dacă vă lăsați laptopul pornit în timp ce se află în rucsac, acesta se poate supraîncălzi. Asigurați-vă că îl puneți în stare de repaus sau că îl opriți complet.
  • Introducerea și scoaterea: Întotdeauna ar trebui să introduceți și să scoateți laptopul din rucsac în mod corespunzător. Strângerea prea tare a ecranului în timp ce îl scoateți poate duce accidental la crăpături.

4 pași pentru a vă transporta laptopul într-un rucsac în siguranță

Laptopul dumneavoastră este prea valoros pentru a lăsa siguranța sa la voia întâmplării. Din fericire, există multe modalități prin care îl puteți proteja în timp ce vă transportați laptopul într-un rucsac.

Urmați acești pași pentru a vă proteja laptopul atunci când călătoriți:

  • Închideți laptopul: Nu ar trebui să vă țineți laptopul la capacitate maximă atunci când nu îl folosiți. Salvați-vă munca, apoi opriți computerul înainte de a vă muta din loc. Opriți complet laptopul dacă nu îl mai folosiți. Dacă îl veți folosi când ajungeți la destinație, îl puteți pune în schimb în modul de veghe sau de hibernare. Păstrarea laptopului oprit va împiedica supraîncălzirea acestuia.
  • Scoateți din priză toate cablurile și dispozitivele: Acum că laptopul este oprit, scoateți din priză toate cablurile și dispozitivele, inclusiv cablurile de alimentare, căștile, unitățile flash și orice este conectat prin USB. Transportarea unui laptop cu componentele încă conectate ar putea cauza deteriorarea acestor elemente și a porturilor pe care le folosesc.
  • Închideți laptopul: Întotdeauna închideți complet laptopul înainte de a-l pune deoparte. În cazul modelelor 2 în 1 sau a modelelor care au ecrane reversibile, asigurați-vă că ecranul se află în poziția inițială, cu fața spre tastatură, atunci când este închis. Nu închideți niciun obiect, cum ar fi creioane, caiete sau căști, între tastatură și ecran. Nu numai că ați putea deteriora aceste obiecte, dar ați putea deteriora și ecranul sau tastatura.
  • Puneți-l într-o husă de protecție: În continuare, fixați laptopul în husa de laptop. Asigurați-vă că o introduceți corect și că o închideți bine. Multe huse pentru laptopuri potrivite pentru rucsacuri sunt concepute pentru a întări orice rucsac cu manșoane subțiri și întărite. (W.M.)

Intră acum și în grupul de